İçeriden dışarıdan yumrukluyoruz!

Türkiye Büyük Erkekler 3. Grup Boks Şampiyonası’nda çeyrek final müsabakaları sona erdi. Şampiyonanın ikinci gününde Bayburt takımı adına ringe çıkan 5 boksör yarı finale adını yazdırırken, Adıyaman, Elazığ ve Kocaeli adına yarışan Bayburtlu boksörler de rakiplerini geçerek yarı finale yükseldi...

İçeriden dışarıdan yumrukluyoruz!

Bayburt Postası - Türkiye Büyük Erkekler 3. Grup Boks Şampiyonası’nda çeyrek final müsabakaları sona erdi.  Şampiyonanın ikinci gününde Bayburt takımı adına ringe çıkan 5 boksör yarı finale adını yazdırırken, Adıyaman, Elazığ ve Kocaeli adına yarışan Bayburtlu boksörler de rakiplerini geçerek yarı finale yükseldi.

Bayburt Boks takımının 75 kiloda şampiyon adaylarından Sefa Karadeniz, rakipleri çıkmayan Hamza Karakulaklı, Fatih Dumlupınar, Barış Bostancı ve İsmail Arıtürk yarı finale yükseldi. Bayburt’ta yetişen ve şampiyonaya Adıyaman adına katılan Servet Yıldırım ile Elazığ adına ringe çıkan Abdulaziz Katılmış da yarı finale çıktı.

50 ilden 130 sporcunun katıldığı Türkiye Büyük Erkekler 3. Grup Boks Şampiyonası, bugün oynanan çeyrek final müsabakalarıyla devam etti. 21 maçın oynandığı çeyrek final müsabakalarında 75 kiloda ringe çıkan Sefa Karadeniz, Malatyalı rakibi Arif Erdoğan’ı nakavt ederek yarı finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Vanlı boksör Bulut Haykır’a 2-1 sayı ile yenilen boksörümüz Kerim Kadıoğlu ile Trabzonlu boksör Arif Erdoğan’a nakavtla yenilen Savaş Türkoğlu şampiyonadan elenen isimler oldu.

Bayburt’ta yetişen ve Adıyaman adına ringe çıkan Servet Yıldırım, Malatyalı boksör Ahmet Baydüz’ü, Elazığ adına ringe çıkan Abdulaziz Katılmış ise Gümüşhaneli boksör Cengiz Eryılmaz’ı nakavtla geçti.

Çeyrek final müsabakalarının ardından Bayburtlu boksörlerin yanı sıra; İstanbul’dan Hasan Demir ve Havzullah Karakuş, Kocaeli’den Lokman Peker ve Yunus Kurakçı, Malatya’dan Yalçın Arpacı, Trabzon’dan Ömer Kaba, İbrahim Kazancıoğlu, Halil İbrahim Ünal Özbayrak ve Cem Karlıdağ, Van’dan Remzi Uyan, Fethullah Uyar ve Bulut Haykır, Erzurum’dan Erol Özkal ve Fatih Sultan Aygün, Diyarbakır’dan Enes Arabacı,  Muş’tan Ercan Karadağ, Siirt’ten İbrahim Güzel ve Iğdır’dan Dindar Gülcek yarı finale adını yazdırdı.

Sefa Karadeniz, iki rauntla yarı finalde!

Bayburt Boks Takımı'nın en güçlü şampiyon adaylarından Sefa Karadeniz, iki maçta toplam iki rauntla yarı finale çıktı. 75 kiloda ringe çıkan Sefa Karadeniz, turnuvanın ilk gününde Muşlu boksör Resul Coşar’ı, bugün de Malatyalı rakibi Arif Erdoğan’ı nakavtla geçerek turnuvanın en iyilerinden biri oldu. Her iki rakibine de ringi dar eden Sefa Karadeniz iki maçında da 1 rauntla sonuca gitti.

Bayburt takımının 75 kiloda altın madalya beklediği en önemli ismi olan Sefa Karadeniz,  şampiyonadaki formuyla seyirciler tarafından da ayakta alkışlandı.

Dumlupınar: ‘’Boksörlerimizden şampiyonluklar bekliyoruz’’

Türk Milli Takım ve Bayburt Boks Takımı Antrenörü Seyfullah Dumlupınar, şampiyonanın sorunsuz devam ettiğini belirterek, “Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sporcularımızı Bayburt’ta ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Sorunsuz bir şekilde turnuvamız devam ediyoruz. Şansız bir olay yaşadık. Ünal Güleç sakatlıktan dolayı şampiyonadan çekilmek zorunda kaldı. Bunun yanı sıra elenen boksörlerimiz oldu. Kalan boksörlerimizden şampiyonluklar bekliyoruz” dedi.

Final karşılaşmaları Cuma günü

Öte yandan 19-24 Kasım tarihleri arasında 5 gün süreyle planlanan şampiyonanın katılımın az olması nedeniyle 22 Kasım Cuma günü sona ereceği bildirildi. Yarın saat 16.00’da yarı final müsabakaların oynanacağı şampiyonanın final müsabakaları ise Cuma günü oynanacak.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.