Geriye düştüğü maçı 5 dakikada çevirdi!

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, Spor Toto 3. Lig’in 23. haftasında Managatspor'u ağırladı.

Geriye düştüğü maçı 5 dakikada çevirdi!
Bayburt Postası - Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, Spor Toto 3. Lig’in 23. haftasında Manavgatspor'u ağırladı. Temsilcimiz zorlu Tunceli deplasmanından aldığı 3 puanın ardından çıktığı Manavgatspor karşısında 2 kez geriye düşmesine rağmen maçı çevirmesini bildi. 90. dakikada bulduğu golle durumu 3-2'ye getiren Bayburt Grup, uzatma dakikalarında bir gol daha atarak maçı 4-2 kazandı. 



Körfez İskenderun, Dersim ve Manavgatspor'u geçerek bu sezon ilk kez 3'te 3 yapan Bayburt Grup, 33 puana yükseldiği ligde 7. sırada yer aldı. 

Saat 13.00'da Gençosman Stadyumu'nda başlayan maçı Sabit Selvi, Levent Çakır ve Cankut Gönenç hakem üçlüsü yönetti. İlk dakikalarda her iki takımın orta sahada üstünlük kurmaya çalıştığı maçta Bayburt Grup, ilk net pozisyonunu 23. dakikada buldu. Ceza sahasına atılan ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Uğur Karakoç topu boşta olan Oltan'a çıkarmak yerine kendi vurdu. Top direğin yanından dışarı çıktı.

27. dakikada yine Uğur Karakoç'un rakibini geçerek ceza sahası içinden vurduğu sert top üst direkte patladı. Maçın 45. dakikasında ise Oltan'ın pasında topu takip eden Yunus Emre'nin ceza sahası çizgisinden vuruşu direğin dibinden dışarı çıktı. İlk yarı 0-0 tamamlandı.

Bayburt Grup, maçın ikinci yarısına daha atak başladı. İkinci yarının hemen başında Erçin'in ara pasında çizgiye inen Uğur'un ortasında top kaleye paralel olarak taca çıktı. Boş pozisyonda topa kimse dokunamadı.

Temsilcimizin baskılı oyununa karşı kontra atak futbolu tercih eden Manavgatspor 55. dakikada penaltı kazandı. Süleyman'ın yaptığı müdahale sonrasında kazanılan penaltıyı Feyyaz Belen gole çevirdi. Manavgatsporlu oyuncuların gol sonrası yaptığı asker selamını taraftarlar da alkışlarla karşıladı.

Golün ardından hafta içi transfer edilen Murat Akgül, Yunus Emre Yalçın'ın, İbrahim Kongur ise Uğur Karakoç'un yerine oyuna dahil oldu.

Geriye düştüğü maçta baskısını artıran temsilcimiz beraberliği yakaladığı golü 70. dakikada buldu. Murathan'ın sol taraftan yaptığı ortada ceza sahasında seken topa kafayla yükselen Murat Akgül topu ağlarla buluşturdu. İlk kez giydiği Bayburt Grup formasıyla golü atan Murat Akgül durumu 1-1'e getirdi. 

Baskılı oynayan temsilcimiz karşısında kontra atak futbolunu sürdüren Manavgatspor nadir yakaladığı pozisyonların birini daha gole çevirdi. 82. dakikada gelişen pozisyonda soldan yapılan ortada boşta kalan Onur Özcan kafayla topu ağlarla buluşturdu. 1-2

Bayburt Grup, geriye düştüğü maçta baskılı futbolunu sürdürdü. 86. dakikada yeniden beraberliği yakaladığı golü Murathan Buruş kaydetti. Ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topu ağlarla buluşturan Murathan Buruş durumu 2-2'ye getirdi. Maçın en iyi isimlerinden biri olan Murathan Buruş 90. dakikada kazanılan serbest vuruşta yeniden topun başına geçti. Murathan'ın vuruşunda direkten dönen topu Ömer Esenkaya tamamladı. 3-2

Uzatma dakikalarında temsilcimiz 1 gol daha buldu. Murathan'ın sol çizgiden yaptığı ortada Hüseyin Emre Durmuş boş kaleye braktı. Maç temsilcimizin 4-2 üstünlüğüyle sona erdi. 

Şehitlerimiz Ömür Erbay ve Serkan Köse unutulmadı

Maç başlamadan önce skorbord ekranından Şehit Ömür Erbay ve Şehit Serkan Köse'nin fotoğrafları yansıtıldı. Bütün stadın 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' diye bağırdığı maçta taraftar gruplarının şehitlerimize özel hazırladıkları pankartlar da dikkat çekti. Öte yandan maç sonu galibiyeti taraftarlarla kutlayan Bayburt Gruplu oyuncularda asker selamı vererek 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' diye bağırdı.

Ligin 23. haftasında alınan toplu sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Bergama Belediyespor - Çine Madranspor: 0-1
Çorum Belediyespor - Dardanelspor: 2-1
Darıca Gençlerbirliği - Beylerbeyispor: 2-0
Gölcükspor - Dersimspor: 1-0
Kastamonuspor 1966 - Sandıklıspor: 3-0
Niğde Belediyespor - Körfez İskenderunspor: 2-0
24 Erzincanspor - Tavşanlı Linyitspor: 1-1
Bayburt Grup Özel İdare - Manavgatspor: 4-2
Van BBSK - Çatalcaspor: 0-0

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ibrahim 8 yıl önce

takım iyi olmuş ama bir yıldır söylüyoruz solbeg çok kötü kesinlikle bu takımın ve bu ligin oyuncusu değil...solbeg alınmadımı ara transferde?

Avatar
hazar 8 yıl önce

takıma sol bek lazım yener demirci orya kaydırılmalı süleyman artık eski süleyman değil yaş geçti profesyonel ligi kaldıramıyor artık kademelerde hata yapıyor ikili mücadelelerde kuvvetsiz ve kontrolsüz daha dişli adam gerekli yenerin esas mevkisi zaten orası solbek e monte edilmeli

Avatar
Taraftar 8 yıl önce

İlkdevre 4 maç 8 puan 4 gol ikinci devre 4 maç 9 puan 9 gooll inşAllah hep böyle

Avatar
Taraftar 8 yıl önce

Elinize ayagınıza yüreğinizde sağlık aslanlar murat süpersin sengeldin kanatlara cangeldi hoşgeldin hocam penaltı hiç hoş değildi