Erhan Namlı’dan federasyona sert tepki

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’un kaptanı Erhan Namlı’dan, federasyona sert tepki.

Erhan Namlı’dan federasyona sert tepki
Bayburt Postası - Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’un kaptanı Erhan Namlı’dan, federasyona sert tepki. TFF tarafından BAL Ligi’ne yönelik uygulanan prosedüre tepki gösteren tecrübeli futbolcu Bayburt Postası’na özel açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, play-off sistemini eleştiren Erhan Namlı, uzun bir lig maratonundan sonra her şeyin tek bir maça endekslenmesini ‘saçma’ olarak niteledi. 

“Şimdi saçma sapan bir sistem yüzünden 1 maç daha oynayacağız. Takımların kaderini tek maça endekslemeleri çok saçma” diyerek, federasyonun alt ligleri angarya gördüğünü ve umursamadıklarını belirten Erhan Namlı, “Koca bir lig oynuyorsunuz. Ligi 9 puan farkla lider bitiriyorsunuz. Sonra da play-off oynayacaksınız. İnşallah üzülen biz olmayız” dedi.

Play-off maçını geçtikleri takdirde  3. Lig’e yükselecek olan takımında yaş haddinden dolayı yer alamayacak olan kaptan, bu konudaki tepkisini ise, “Yaş sınırlaması bile koydular.  Sağolsun çok iyi bir federasyonumuz var” şeklindeki sözleriyle gösterdi.

Konuşmasında, play-off maçına da değinen tecrübeli futbolcu, spor editörümüz Selahattin Ekrekli’ye şu açıklamalarda bulundu:

“Lige başlarken 2 amacımız vardı. Birincisi grubu lider bitirmek, ikincisi de şampiyon olarak 3.Lig’e yükselmek. Hep bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürdük ve sonunda ilk hedefimize ulaştık. Ligi lider bitirmeyi başardık. Şimdi ikinci hedefimiz olan 3.lig için bir maçımız var. Allah’ın izniyle inşallah o maçı da kazanıp burada şampiyonluk yaşamak istiyoruz. Artık dört gözle maçı bekliyoruz.”

“Rakibi nasıl belirliyorlar bilmiyoruz ama çekincemiz yok”

“Hocamız Dersimspor’un çıkacağını söylemiş. Açıkçası kuralar nasıl çekiliyor, nasıl belirleniyor, rakibimiz kim olacak? Bilmiyoruz. Ancak kim olursa olsun; Dersimspor olur bir başkası olur. Sonuçta oraya gelecek takım her takım gibi iddialı olacaktır. Ancak bizim hiç kimseden çekincemiz yok. Biz kendimize güveniyoruz. Futbol kişiliğimizi, gücümüzü sahaya yansıttığımız taktirde Allah’ın izniyle yenemeyeceğimiz takım yok. Biz kendimize güveniyoruz. Şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Bundan önce Dersimspor’la 2 maç oynadık. 2 maçı da 11 kişi tamamlayamadık. Birinde yenildik diğerinde berabere kaldık.”

“Hakemler doğru maç yönetirse…”

“Grup maçlarındaki hakem hatalarından oldukça sıkıntı yaşadık. Ancak şampiyonluk maçında daha iyi ve tecrübeli hakemlerin verileceğini tahmin ediyorum. Onların iki taraf için de doğru maç yönettikleri takdirde bizim mutlu sona ulaşacağımızı düşünüyorum. Dediğim gibi play-off’ta hakemler konusunda çekincemiz yok. Sonuçta onların hatasız maç yöneteceğine inanıyorum.”

“Federasyon alt ligleri angarya görüyor”


“Açıkçası federasyon alt ligleri pek umursamıyor. Play-off sistemi inanılmaz derecede mantıksız bir sistem. Koca bir lig oynuyorsunuz. 26 maç yapıyorsunuz. Ligi 9 puan farkla lider bitiriyorsunuz. Sonra da play-off oynayacaksınız. Yani kaderiniz tek maça kalıyor. Maçta her şey olur. Takımların kaderini tek maça endekslemeleri çok saçma. Dediğim gibi federasyon alt ligleri hiçbir zaman umursamadığı için ve angarya gördükleri için umurlarında değil. Yazık değil mi emeklerimize? İnşallah üzülen biz olmayız. Yaş sınırlaması bile koydular. Sağolsun çok iyi bir federasyonumuz var.”

Anahtar Kelimeler:
Erhan NamlıBAL LigiTFF
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zekai 10 yıl önce

Kaptan sen canını sıkma bu play of tantanası saçma olduğunu biliyor sanki birileri bayburtspor un 3. Lige çıkmasını engelliyor gibi biz taraftar olrak sizi sonsuz destekliyoruz .Allahın izniyle şampiyon olacaz.ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.

Avatar
SAMİ 10 yıl önce

PLAY OF UYGULAMASI EVET SAÇMA. FAKAT LİGİN BAŞINDA BU KURAL ZATEN BELLİ İDİ BİZ İKİNCİ OLSAK AYNI ŞEYLERİ SÖYLEYECEKTİK.BIRAKIP MAÇA KONSANTRE OLMAK LAZIM.....

Avatar
İbo 10 yıl önce

Şimdi Mardin çıktı. Niye insanları böyle galyana getiriyorsunuz. En basit takım