En iyi olduğu branşta veda etti

En iyi olduğu küçük slalom yarışlarında, piste 79. sırada çıkan milli sporcu, çok iyi bir çıkış yapmasına rağmen düştüğü için parkuru tamamlayamadı.

En iyi olduğu branşta veda etti
Bayburt Postası - Emre Şimşek, Soçi Kış Olimpiyatları’na erken veda etti. 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi Alp disiplininde temsil eden Emre Şimşek, bugün erkekler slalom mücadelesiyle oyunlardaki ikinci yarışına çıktı. En iyi olduğu küçük slalom yarışlarında, piste 79. sırada çıkan milli sporcu, çok iyi bir çıkış yapmasına rağmen düştüğü için parkuru tamamlayamadı.



Rusya'nın Soçi kentinde devam eden oyunlarda, Rosa Khutor Alp Disiplini Merkezi'nde yapılan slalom yarışının ilk turu TSİ 14.45’te başladı. Erkekler slalom mücadelesiyle oyunlardaki ikinci ve son yarışına çıkan Emre Şimşek, çok iyi bir çıkış yapmasına rağmen düştü. Dengesini yitirip kapı atlayan Bayburtlu milli gururumuz, yarışa devam edemedi. Soçi’de büyük slalomda beklenen performansı gösteremeyen ve küçük slalomda da hayal kırıklığı yaratan Şimşek, iki turlu yarışların ilk turunda diskalifiye olduğu için ikinci turda yarışma hakkını kaybetti. 

Kariyerinde ilk kez kış olimpiyatlarına çıkan Şimşek, ilk turda düşüp zaman kaybettiği büyük slalomda istediği başarıyı elde edememişti. Önceki gün yapılan yarışlarda 109 sporcudan 79'unun tamamlayabildiği ilk turda 76., ikinci turda da 67. sırada gelen Şimşek, toplamda 3.17.64'lük derecesiyle 68. olmuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Semavi Ardahan 10 yıl önce

Tebrik ederim kardeşim. Düştükten sonra hissettiklerini biz de hissettik, en az senin kadar biz de yaşadık o anları. Çünkü çok iyi bir çıkışa rağmen biraz pistin bozulması biraz da ikinci turda yarışamama riskini gözardı etmen nedeniyle parkuru tamamlayamadın. Canın sağolsun. Sen artık branşında olimpik sporcu apoletine sahip 40 Türk sporcudan birisin!
Bayburt Postası Gazetesi’nin sana ithaf ettiği ve tarihe not düştüğü gibi “Yaşattığın gurur yeter!”