Dünya Şampiyonu Yıldızoğlu'nun yeni hedefi hem Avrupa, hem Dünya Şampiyonluğu

Bayburtlu Bilek Güreşi sporcusu Yusuf Ziya Yıldızoğlu, Tokat’ta yapılan Bilek Güreşi Türkiye şampiyonasında 65 kiloda yeniden Türkiye şampiyonu oldu.

Dünya Şampiyonu Yıldızoğlu'nun yeni hedefi hem Avrupa, hem Dünya Şampiyonluğu

Bayburt Postası - 22 rakibi arasından 6 maç yapıp, 6’sını da kazanarak 6’ıncı Türkiye şampiyonluğunu elde eden Yusuf Ziya Yıldızoğlu, gözünü Avrupa ve dünya şampiyonluklarına dikti.

2017 yılında Polonya’da yapılana Avrupa Bilek Güreşi şampiyonasında uluslararası ilk başarısını kazanarak 65 kiloda sağ kol Avrupa üçüncüsü olan Yıldızoğlu, 2019 yılında ise, daha önce birçok kez gazetemiz aracılığıyla dile getirdiği ‘dünya şampiyonu olacağım’ sözünü yerine getirimiş, 65 kilo sağ kolda dünya bilek güreşi tarihine şampiyon olarak ismini yazdırmıştı.

Romanya’da yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda finalde Rus rakibi Egor Farniev’i de rahat bir maçla geçerek ismini dünya bilek güreşi tarihine altın harflerle yazdıran Yusuf Ziya Yıldızoğlu’nun yeni hedefi hem Avrupa, hem dünya şampiyonluğu.

“Türk Bayrağını yine en üstte dalgalandıracağım”

Tokat’taki Türkiye şampiyonasının ardından Avrupa şampiyonluğu hazırlıklarını Yalova’da sürdüren Yusuf Ziya Yıldızoğlu, 25 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Litvanya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda Türk Milli takımını temsil edecek.

Litvanya’da yapılacak olan şampiyonanın hazırlıklarını yoğun bir tempo ile sürdürdüğünü söyleyen Yıldızoğlu, Avrupa’da ve dünyada ülkemize yeni başarılar kazandırmak için elinden geleni yapacağını aktardı. Yalova’da yabancı sporcularla da hazırlık maçları yaptığını söyleyen Yıldızoğlu, “Türk Bayrağını yine en üstte dalgalandıracağım. Onun verdiği onuru bana dünyada hiçbir şey vermiyor” dedi.

Yalova’da hazırlıklarını Engin Terzi nezaretinde sürdürdüğünü ve hocası Engin Terzi’nin üzerinde büyük emeği olduğunu söyleyen Yıldızoğlu, “Ona ne kadar teşekkür etsem az. Engin hocamın bana kattıkları ile uluslararası şampiyonalarda adımı duyurmaya başladım. Hocamla birlikte yeni şampiyonluklar için sıkı bir kamp süreci içerisindeyiz. İnşallah Türkiye’ye Bayburt’a yeni şampiyonluklarla döneceğim” diye konuştu.

Ankara Belediyesi Ego Spor Kulübü adına güreşen Yıldızoğlu, kulüp başkanı Akın Hondoroğlu ile Muhammet Ali Bayraklı'ya da kendisine duydukları güven ve verdikleri destekten dolayı teşekkür etttiğini belirtti.

Öte yandan Yusuf Ziya Yıldızoğlu, Gümüşhane Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu’nu bitirdikten sonra Bayburt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesindeki yüksek lisans eğitimini sürdürüyor. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sefa 3 yıl önce

Helal olsun maşAllah