Dünya ikincisi tekvandocuya coşkulu karşılama

Üniversiteler Dünya Tekvando Şampiyonası'na katılan Erzincan Üniversitesi öğrencisi İbrahim Ethem Pak, 54 kiloda dünya ikincisi oldu.

Dünya ikincisi tekvandocuya coşkulu karşılama
Bayburt Postası - Üniversiteler Dünya Tekvando Şampiyonası'na katılan Erzincan Üniversitesi öğrencisi İbrahim Ethem Pak, 54 kiloda dünya ikincisi oldu. Milli sporcu İbrahim Ethem Pak ve milli takım antrenörü Vedat Yılmaz için Erzincan Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi.

60 ülkeden yüzlerce sporcunun katıldığı ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin Hothot şehrinde düzenlenen 13. Dünya Üniversiteler Arası Tekvando Şampiyonası'nda 54 kiloda mücadele eden İbrahim Ethem Pak, finalde 11-10 yenilerek dünya 2.'si olarak büyük bir başarıya imza attı.

Çin'in Hothot kentinin İnner Mongalia Gym Spor Salonu'nda yapılan müsabakalara Milli Takım Antrenörü Vedat Yılmaz nezaretinde katılan İbrahim Ethem Pak, 4 müsabaka yaptı. 3 müsabakayı kazanarak finale kalan ve dünya şampiyonluğu için müsabakaya çıkan Pak, finalde rakibine bir sayı fark ile yenilerek dünya 2'ncisi oldu.

Erzincan Üniversitesi sporcu İbrahim Ethem Pak, şampiyona dönüşü Valivekili Fatih Kaya, Belediye Başkanvekili Şükrü Beyitoğlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve ailesi tarafından Erzincan Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı.

Hedefi Dünya Şampiyonluğu

İbrahim Ethem Pak, final maçında küçük bir hata yaparak dünya şampiyonluğunu kaçırdığını vurgulayarak, kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

Milli Takım Antrenörü Vedat Yılmaz, sporcusunun önemli bir başarıya imza attığını söyleyerek, bundan sonraki hedefinin dünya şampiyonluğunu olduğunu ifade etti. Müsabakayı son 30 saniyede kaybettiklerini belirten antrenör Yılmaz, Çin'deki şartların kendilerini olumsuz yönde etkilediğini ve bununda son final maçına yansıdığını açıkladı.

Erzincan'ın gurur oldu

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, sporcularıyla gurur duyduklarını ifade etti. İbrahim Ethem Pak'ın dünya ikincisi olmasına rağmen, gönüllerinin şampiyonu olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

"Erzincan olarak hepimiz çok gururluyuz. Bütün şehir olarak Valili, Belediye, Gençlikspor, Üniversitesi hepimiz çok mutlu olduk. Böylesine bir gencimize bütün kurumlar olarak sahip olduğumuz ve bizi böylesi bir başarıyla buluşturduğu için çok memnunuz."

Belediye Başkanvekili Şükrü Beyitoğlu, "Kardeşimizle ne kadar gurur duysak azdır. Erzincan olarak göğsümüzü kabarttı. Geçen yıl üçüncü oldu, bu yıl ikinci oldu ve ümit ediyoruz ki gelecek yılda dünya şampiyonu olacaktır." şeklinde konuştu.

İbrahim Ethem Pak'ın başarısından dolayı ailesini ve sporcuyu tebrik eden Valivekili Fatih Kaya, "Erzincan'a ve dolayısıyla Türkiye'ye bu gururu yaşattıkları için biz bundan sonra onlardan istediğimiz, gönlümüzün şampiyonu ama inşallah bir dünya şampiyonluğudur." dedi.

Çiçeklerle karşılanan İbrahim Ethem Pak, havalimanında ailesi ile hasret giderirken, duygusal anlar yaşandı. İbrahim Ethem Pak, daha önce de 27-29 Nisan 2014 tarihinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde düzenlediği Türkiye Üniversiteler Tekvando Şampiyonası'nda 54 kiloda Türkiye şampiyonu olmuştu.

Haber: Cihan


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.