Demirkapı'yı unutmuştuk, GÜDAK hatırlattı

Bayburt ili sınırları içerisinde bulunan ve 3 bin 371 metrelik rakımı ile dağcıların gözdesi olan Demirkapı’yı ilgisizliğimizle unuttuk adeta. Hafta sonu Gümüşhaneli dağcıların Demirkapı’ya gerçekleştirdiği tırmanış, Demirkapı’mızı tekrar hatırlamamıza vesile oldu. Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (GÜ-DAK) üyesi dağcılar ilimiz sınırları içerisinde bulunan 3 bin 371 metre rakımlı Demirkapı dağına zirve tırmanışı yaptı. GÜ-DAK Başkanı Mustafa Akbulut ve dağcılardan oluşan ekip her hafta Gümüşhane ve çevre illerdeki yürüyüş ve tırmanış güzergahlarına bugüne kadar çok sayıda yürüyüş ve tırmanış gerçekleştirdiler. Hafta sonu, Rize ve Trabzon’a da komşu olan Demirkapı dağına tırmanan dağcılar, 3 bin 371 metrelik zirvenin tadını çıkardılar.

Demirkapı'yı unutmuştuk, GÜDAK hatırlattı

Demirkapı'yı unutmuştuk, Gümüşhaneli dağcılar hatırlattıBayburt ili sınırları içerisinde bulunan ve 3 bin 371 metrelik rakımı ile dağcıların gözdesi olan Demirkapı’yı ilgisizliğimizle unuttuk adeta. Hafta sonu Gümüşhaneli dağcıların Demirkapı’ya gerçekleştirdiği tırmanış, Demirkapı’mızı tekrar hatırlamamıza vesile oldu. Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (GÜ-DAK) üyesi dağcılar ilimiz sınırları içerisinde bulunan 3 bin 371 metre rakımlı Demirkapı dağına zirve tırmanışı yaptı. GÜ-DAK Başkanı Mustafa Akbulut ve dağcılardan oluşan ekip her hafta Gümüşhane ve çevre illerdeki yürüyüş ve tırmanış güzergahlarına bugüne kadar çok sayıda yürüyüş ve tırmanış gerçekleştirdiler. Hafta sonu, Rize ve Trabzon’a da komşu olan Demirkapı dağına tırmanan dağcılar, 3 bin 371 metrelik zirvenin tadını çıkardılar.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu’nun da bir süre katıldığı tırmanış sabah saatlerinde Üzengili köyünün yaylasındaki göller bölgesinden başladıGümüşhane Valisi Enver Salihoğlu’nun da bir süre katıldığı tırmanış sabah saatlerinde Üzengili köyünün yaylasındaki göller bölgesinden başladı. 3 bin 371 metrelik zirvenin ardından tekrar geri dönen dağcılar, yer yer kayalık ve karlı bölgelerden gerçekleştirilen tırmanışı daha sonra tekrarlamak istediklerini söylediler.

 

Rize ve Trabzon’a da komşu olan Demirkapı dağına tırmanan dağcılar, 3 bin 371 metrelik zirvenin tadını çıkardılar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.