Dadaş oynar, gadam bakar…

Erzurum'da düzenlenen Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası 1. grup müsabakaları bugün yapılan final maçıyla sona erdi.

Dadaş oynar, gadam bakar…

Bayburt Postası - Erzurum'da düzenlenen Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası 1. grup müsabakaları bugün yapılan final maçıyla sona erdi. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonun 2013 yılı faaliyet programında yer alan, Atlı Cirit grup müsabakalarının 1. Grup Atlı cirit karşılaşmaları Erzurum’da, 2. Grup cirit müsabakaları ise Uşak’ta yapıldı.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası 1. Grup müsabakaları dört takımın katılımıyla gerçekleşti. Müsabakalara Uşak Binicilik Atlı İhtisas Spor Kulübü, Uşak Omurca Atlı Cirit Spor Kulübü, Erzurum Atlı Spor Kulübü ve Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü takımları katıldı. Bugün yapılan final müsabakasında, Erzurum Atlı Spor Kulübü, Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü ile Uşak Omurca Atlı Cirit Spor Kulübü ise Uşak Binicilik Atlı İhtisas Spor Kulübü'yle karşılaştı.  Erzurum Atlı Spor Kulübü, Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü’nü geçerken, Uşak Omurca Atlı Cirit Spor Kulübü ile Uşak Binicilik Atlı İhtisas Spor Kulübü arasındaki müsabaka ise her iki takımdaki atların sakatlanmasından dolayı oynanmadı. Grup müsabakalarında oynadığı bütün karşılaşmaları kazanan Erzurum Atlı Spor Kulübü, grubu lider tamamlayarak bir üst tura çıkmayı başardı.

Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası’nın 3. ve 4. grup müsabakaları 01-02-03 Kasım 2013 tarihlerinde Denizli ve Erzincan’da yapılacak.

Öte yandan dört grup halinde yapılan ve 16 takımın katıldığı Türkiye Şampiyonası’na Uşak ve Erzurum’un cirit takımları damga vurdu. Şampiyonaya en fazla takım gönderen Uşak’ı grup müsabakalarında 6 takım temsil ederken, Erzurum’u ise 5 takım temsil etti. Grup müsabakalarının ardından başlayacak Türkiye finallerinde Erzurum cirit takımları favori olarak gösteriliyor.

Bayburt ön elemede kayıp!

Cirit sporunu yaşatan bir kaç ilden biri olan  ve geçmiş yıllarda şampiyonalardaki başarısıyla adından söz ettiren Bayburt'un cirit takımları, bu yıl Türkiye Şampiyonası’na katılamadı. Geçtiğimiz yıl Bayburt’u temsil eden Bayburt Atlı Spor Kulübü, Kütahya’da yapılan ve 4 takımın katıldığı grup mücadelelerinde sonuncu olurken, bu yıl Bayburt’u temsil eden Bayburt Üniversitesi Atlı Spor Kulübü ön eleme grup müsabakalarını geçememişti.

Geçtiğimiz Ekim ayında Erzurum’da yapılan ve Sivas Önder, Kars Çıplaklı Köyü ve Malatya Yazıhan Atlı Cirit Kulübü’nün yer aldığı gruptan çıkamayan Bayburt Üniversitesi Atlı Spor Kulübü hayal kırıklığı yarattı.

Anahtar Kelimeler:
BayburtErzurumCirit
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.