Boksörlerimiz ilk gün esti!

Bayburt’un ev sahipliğinde başlayan Türkiye Büyük Erkekler 3. Grup Boks Şampiyonası'nda ilk gün müsabakaları sona erdi. 50 ilden 130 sporcunun katıldığı ve 5 gün boyunca devam edecek turnuvanın ilk gününde ringe çıkan Bayburtlu 5 boksörden 4’ü bir üst tura yükseldi.

Boksörlerimiz ilk gün esti!

Bayburt Postası - Bayburt’un ev sahipliğinde başlayan Türkiye Büyük Erkekler 3. Grup Boks Şampiyonası'nda ilk gün müsabakaları sona erdi. 50 ilden 130 sporcunun katıldığı ve 5 gün boyunca devam edecek turnuvanın ilk gününde ringe çıkan Bayburtlu 5 boksörden 4’ü bir üst tura yükseldi.

Bayburt Kapalı Spor Salonu’nda başlayan şampiyonanın açılış programına Bayburt Vali Vekili Ali Gökay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Türk Boks Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Ali Hasetçi, Bayburt Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz, Gençlikspor Kulübü Başkanı Gültekin Çobanaoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu yaptı. Karakaşoğlu, “Şampiyonanın Bayburt’ta yapılmasına vesile olan Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer’e ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’e teşekkür ediyorum. Şampiyonada görev alan tüm sporcu, antrenör ve hakemlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Bayburt Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz, Bayburt’un küçük bir olmasına rağmen boksta büyük başarılara imza attığını vurguladığı konuşmasında, “Şampiyonanın Bayburt’ta yapılmasını tercih eden Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’e teşekkür ediyor, kazasız ve seyir zevki güzel bir şampiyona diliyorum” dedi.

Türkiye Boks Federasyonu’nu temsilen şampiyonaya katılan Federasyon Merkez Hakem Komitesi Başkanı Ali Hasetçi ise, Bayburt’ta boks sporuna büyük bir ilgi olduğunu bildiklerini belirterek, “Şampiyonayı neden Bayburt’ta yapıyoruz? Çünkü Bayburt’ta boksa ilgi büyük. Şunu da söyleyelim Bayburt’a daha büyük spor salonları yakışır. Boksta kaliteyi artırmak için bu yıl Türkiye Şampiyonası’nı 3 aşamada yapıyoruz.  Şampiyonanın boks camiasına, Bayburt’a ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

4 boksörle yola devam

AIBA'nın aldığı kararla sporcuların kasksız dövüştüğü turnuvaya vatandaşların ilgisi yoğun oldu. 16 müsabakanın oynandığı ilk günde Milli Antrenör Seyfullah Dumlupınar gözetiminde maçlara çıkan Bayburt takımından ilk günde 5 boksör ringe çıktı. 60 kilodaki boksörümüz Alperen Akbulut’un Malatyalı Ahmet Baydüz karşısında sayı ile elendiği şampiyonada, 69 kiloda Ünal Güleç Elazığ’dan Alican Opuz’u, 75 kiloda Sefa Karadeniz Muş’tan Resul Coşar’ı, 91 kiloda Hamza Karakulaklı Erzincan’dan Fatih Kılıç’ı eleyerek bir üst tura yükselen boksörler oldu.  Artı 91 kiloda şampiyonaya katılan İsmail Arıtürk’ün rakibi ise maça çıkmadı. Arıtürk, hükmen galip gelerek bir üst tura yükseldi.

Şampiyonanın ilk gününde Bayburtlu 4 boksörün yanı sıra; Trabzon’dan Halil İbrahim Ünal Özbayrak, Erzurum’dan Erol Özkal ve Fatih Sultan Aygün, Erzincan’dan Habip Köseoğlu, Iğdır’dan İbrahim Güneş ve Turgay Tarabu, Kars’tan Adem Koç, Van’dan Fethullah Uyar, Giresun’dan Hamza Birkan, Malatya’dan Mehmet Baltutan, ve Elazığ’dan Erham Muhammet Acı rakipleri karşısında bir üst tura yükselen boksörler oldular.

Forza Gadalar ezber bozdu

Bayburtspor taraftar grubu Forza Gadalar, futbolun ardından boks şampiyonasında da tribündeki yerini aldı. Yaptıkları tezahüratlarla Bayburtlu boksörlere destek olan Forza Gadalar taraftar grubu şampiyonaya da farklı bir renk kattı.

Öte yandan şampiyona yarın oynanacak müsabakalarla devam edecek. Yarınki maçlar saat 16.00’da başlayacak.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.