Bayburt’ta bir kış günü daha ‘cirit’le şenlendi

Ata sporu cirit, Bayburt’ta kış günlerine renk katmaya devam ediyor.

Bayburt’ta bir kış günü daha ‘cirit’le şenlendi

Bayburt Postası - Bayburt Atlı Spor Kulübü ile 15 Temmuz Atlı Spor Kulübü arasında oynanan dostluk maçı heyecanlı ve keyifli anlar yaşattı.

Gençosman Mahallesinde Çoruh kıyısındaki cirit sahasının karlı zemininde oynanan karşılaşmada ciritçiler kıyasıya çekişti. Bayburtlular’ın da yoğun ilgi gösterdiği müsabaka 40 dakika üzerinden 2 devre halinde oynandı.

Dostluğun kazandığı maçın ardından çocuk seyirciler atlarla tanıştı. Ciritçilerin nezaretinde ata binerek fotoğraf çekilen çocukların heyecanı görülmeye değerdi.

Maçın ardından bir değerlendirmede bulunan Bayburt Atlı Spor Kulübü Başkanı Arif Köprücü, mayıs ayında yapılacak olan il birinciliği öncesinde haftalık olarak antrenman maçlarının devam edeceğini söyledi.

Bayburt’ta cirit sporunu kuşaklar boyu yaşatan bir aileden olan Arif Köprücü, cirit sporunu tüm zorluklarına rağmen yaşatan, gelişmesi için çaba sarf eden ve destek verenlere teşekkür etti.

15 Temmuz Atlı Spor Kulübü Başkanı Vahdet Topyay ise, cirit sporunun Türklerin savaş hazırlığı yaptığı sıralarda doğduğunu hatırlatarak, kulüp olarak bugün keyifli bir maça imza attıklarından dolayı her iki takımın sporcularına teşekkür etti.   

Öte yandan Bayburt Cirit İl Birinciliği önümüzdeki günlerde Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından belirlenecek takvime göre yapılacak. Mayıs ayı içerisinde yapılacak olan turnuvada il birinciliğini kazanan cirit ekibi, Türkiye genelinde yapılacak olan turnuvalarda Bayburt’u temsil edecek. 

Haber ve Fotoğraflar: Murat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.