Bayburtlu Azem Akbaş, Kocaeli'nde cirit kulübü kurdu

Cirit sporuna verdiği önemle bilinen Bayburtlular, ülke genelinde de ata sporunun hamiliğine devam ediyor.

Bayburtlu Azem Akbaş, Kocaeli'nde cirit kulübü kurdu

Bayburt Postası - Bayburt'un Taht köyünden Azem Akbaş, Kocaeli'de cirit kulübü kurdu. Bayburt Atlı Spor Kulübü'nün kurucularından Hicabi Akbaş'ın oğlu olan Azem Akbaş, Marmara Tavşanlı Atlı Spor Kulübü'nü kurdu.

Ata dede sporu ciritin Türkiye'de bilinirliğine katkı sunmak için kurduğu kulübünün çok yönlü olacağını söyleyen Azem Akbaş, ata sporu cirit ve okçuluğu yaşatmak ve yaygınlığını artırmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Akbaş, kulüp yerleşkesinin Ballıkayalar Tabiat Parkı içerisinde yer aldığını belirterek, faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. Ülke genelindeki cirit müsabakalarına katılacaklarını bildiren Akbaş, kulüp bünyesinde binicilik derslerinin verileceğini ve atlı safariler yapılacağını sözlerine ekledi. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.