Bayburt Özel İdarespor, yine uzatmalarda, yine penaltıdan 3 puana ulaştı!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Bayburt Özel İdarespor, ligin son sıralarında yer alan Niğde Anadolu FK ile karşılaştı. 

Bayburt Özel İdarespor, yine uzatmalarda, yine penaltıdan 3 puana ulaştı!

Bayburt Postası - Bayburt Özel İdarespor 3-1'e önde olduğu maçta, 3 dakikada 2 gol yiyerek durumu 3-3'e getirdi. Bayburt Özel İdarespor 3-1 önde iken Teknik Direktör Taner Araz, takımın gollerini atan Tayyib Kanarya ile Gökdeniz Varol’u oyunun dışına aldı. Bu hamlesi sonrasında yenilen iki gol maçın geri kalan kısmını daha da güç bir duruma soktu. Son çeyreği oldukça heyecanlı geçen maçın 90 dakikası 3-3 sonuçlandı. 5 dakika uzatılan maçın uzatma dakikalarının 5. dakikasında penaltı kazanan Bayburt Özel İdarespor, Ömer Yıldız'la golü bularak maçtan 4-3 galip ayrıldı.  

Gençsoman Stadyumu'nda saat 15.00'te oynanan karşılaşmayı Fevzi Erdem Akbaş, Önder Çalış, Kenan Özcan üçlüsü yönetti. 

Karşılaşmanın ilk 45 dakikası seyir zevki düşük bir oyuna sahne olurken, toplamda yaşanan 4 net pozisyonunun 3’ü gol oldu. 

Karşılaşmanın 30. dakikasında İlker Sayan, sağdan rakibini çalımlayarak girdiği ceza sahasında topu kaleye paralel çıkardı. Topa gelişine sert vuran Gökdeniz Varol, kaleci Enes’i avladı. 1-0

Golün hemen ardından Niğde Anadolu FK beraberlik için bastırdı. 34. dakikada Eren Aydın’ın ceza sahası dışından sert vuruşu ile Zülküf’ü çaresiz bıraktı. 1-1

39. dakikada Tayyib Kanarya zor olanı başardı. Sağdan gelen korner atışında kafalardan seken topa en son Tayyib Kanarya kafa ile vurdu. Kanarya, 4 metre mesafeden topu dışarı attı.   

41. dakikada ise Tayyib Kanarya, takımını öne geçiren golü attı. Kornerden gelen topa gelişine sol ayağı ile sert vuran Tayyib Kanarya topu filelerle buluşturdu. 2-1

Maçın ilk yarısı Bayburt Özel İdarespor’un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. 

Karşılaşmanın ikinci yarısı ilk 45. dakikaya oranla daha hareketli geçti. 

55. dakikada Yunus’un asisti ile ceza sahasına giren Gökdeniz Varol sol ayağı ile topu filelerle buluşturdu. 3-1

Durum 3-1’e gelince Bayburt Özel İdarespor Teknik Direktörü Taner Araz, takımın gollerini atan Tayyib Kanarya ile Gökdeniz Varol’u oyunun dışına aldı. 

Niğde Anadolu FK, 61. dakikada Atalay Yıldırım, 65. dakikada Mertöz ile iki gol bularak durumu 3-1’e getirdi. 

3 dakikada 3-3 şokunu yaşayan Bayburt Özel İdarespor, maçın son çeyreğinde baskısını artırdı.

Bayburt Özel İdarespor, 71 ve 74. dakikalarda Ömer Yıldız ile gol şansını değerlendiremedi.  

76. dakikada Yunus Emre Yalçın, ceza sahasına girip pas çıkarmak yerine sert vurdu, top direğin çok üzerinden dışarı gitti. 

Bayburt Özel İdarespor baskısını artırdığı dakikalarda kontra ataktan kalesinde zor anlar da yaşadı. 80. dakikada Niğde Anadolu FK’dan Atalay Yıldırım, sağdan gelen ve kaleci Zülküf’ü boşa çıkaran topu kaleye vuramadı. 

90 dakikası 3-3 biten ardından 5 dakika uzatma oldu. Uzatma dakikalarının 5. Dakikasında Sefa’ya yapılan hareket sonrası hakem temsilcimizin lehine penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu Ömer Yıldız gole çevirdi. Karşılaşma 4-3 Bayburt Özel İdarespor’un galibiyeti ile sona erdi. 

Maçın ardından Bayburt Özel İdarespor oyuncuları formalarını çıkararak çim üzerine bıraktı. Futbolcuların bu hareketi bir protesto olarak değerlendirildi. 

Puanını 56’ye yükselten Bayburt Özel İdarespor, ligde 7. sıraya yükseldi. 

Bayburt Özel İdarespor, 13 Nisan 2022 Çarşamba günü saat 14.00’te Gençosman Stadyumu’nda Somaspor’la karşılaşacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nazım 2 yıl önce

Antröner ve 45 numaralı futbolcu maçı sattılar ama olmadı. Bu takımdan zaten bir şey olmaz.

Avatar
MUSTAFA ŞALCI 2 yıl önce

TEBRİK'LER

Avatar
Bayburtlu 2 yıl önce

Başarılar bizim takıma helal olsun. Ha gayret ilk 5e az kaldı. Takıma her daim destek olmalı...