Bayburt Köyler Arası Futbol Turnuvası başladı

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği turnuvanın 14’üncüsü İstanbul Bahçelievler’de Kocasinan Futbol sahasında start aldı.

Bayburt Köyler Arası Futbol Turnuvası başladı
Bayburt Postası - Bayburt Köyler Arası Futbol Turnuvası başladı. Bayburt Kültür ve Yardım Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği turnuvanın 14’üncüsü İstanbul Bahçelievler’de Kocasinan Futbol sahasında start aldı.

Vizyontürk TV’den canlı olarak yayınlanan turnuvaya özel bir program düzenlendi. Folklor yarışmalarında birinci seçilen Helva Köyü Bar Ekibi’nin gösteri yaptığı programda turnuvaya sponsor olan firmaların temsilcilerine katılan takımlara plaket verildi. Sanatçı konuklar Muhsin Bayburtlu ve Sehlan Burak türküleriyle programa renk kattı.

Turnuva açılışına Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, BAYSİAD Başkanı Salim Arslanhan, Marmara Bölgesi Bayburt Dernek Başkanı Ali Kemal Birgül, Bağcılar Belediye Meclis Üyesi Kemal Yetişen, Güngören Belediye Meclis Üyesi  Meclis Üyesi İlbeyi Dağlar, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği eski Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur ile birlikte köy dernek başkanları ve Bayburtlu vatandaşlar katıldı. Programın şeref konuğu Beşiktaş’ın eski teknik direktörlerinden Ziya Doğan oldu.




Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan programda bir konuşma yaptı. 13 yıl önce Bahçelievler Futbol Sahası’nda başlayan turnuva için bir kez daha bir araya geldiklerini söyleyen Kılıçaslan, “Turnuvanın birincisini 13 yıl önce bu sahada gerçekleştirdik. Eski genel başkanlarımızdan Hayrettin Altuncu'yla başlayan ve bir önceki genel başkan Abdurrahman Polattimur tarafından da ivme kazandırılan turnuvada bu bayrağı daha ileri noktalara taşıyacağız” dedi. Turnuvadaki amaçlarının Bayburtlu vatandaşları bir araya getirmek olduğunu ifade eden Kılıçaslan, bir dostluk ve kardeşlik ortamı yaratmaya çalıştıklarını belirtti.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu yaptığı konuşmada Bayburt menşeli dernekleri tebrik etti. İstanbul’da spora en fazla yatırım yapan ilçe olduklarına dikkat çeken Develioğlu, turnuvanın yapıldığı alanın yenileceği müjdesini verdi. Develioğlu, “Şuan bulunduğumuz stadın altında otopark ve pazar yeri olacak şekilde yeniden yapılacak” dedi.

Turnuvaya Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş de katıldı. Başkan Memiş, konuşmasında turnuvaya emeği geçenlere teşekkür etti.  Başkan Memiş, “Futbolun içinden gelen bir kardeşinizim. Böyle bir organizasyona katılmaktan onur duydum. Bayburt içinde ve dışında yaşayan tüm hemşehrilerimizi bir ve bütün görüyoruz. Bayburt Belediyesi olarak kapımızı, zihnimizi, düşünce dünyamızı hepinize açtık” şeklinde konuştu.

Her yıl geleneksel bir şekilde davetli konuklar tarafından yapılan turnuvanın başlama vuruşunu bu yıl Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve Beşiktaş eski teknik direktörü Ziya Doğan yaptı.




Turnuvada ilk maçlar


Öte yandan bu yıl 14’üncü defa düzenlenen turnuvaya 14 takım katıldı. Yapılan kura çekimiyle takımlar üç gruba ayrılırken, statüye göre 5'er takımlı A ve B grubunun ilk 3 sırasını, 4 takımlı C  Grubu'nun ise ilk 2 sırasını alan takımlar çeyrek finale çıkacak.

Turnuvanın ilk maçı Aşağı Çımağıl ve Çakırözü arasında oynandı. Aşağı Çımağıl rakibini 5-0 yendi. Diğer karşılaşmalarda, Hacıoğlu Ağören’i 4-0’la, Kalecik ise rakibi Pınarcık’ı 3-0’lık net bir skorla geçti. Gol düellosuna sahne olan diğer bir maçta İğdir, Güneşli’yi 4-3’le geçti.

İkinci hafta karşılaşmalarının 4 Mayıs’ta oynanacağı turnuvaya katılan gruplar ve A Grubu'nda ilk hafta alınan sonuçlara göre puan durumu şöyle:


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim köse 10 yıl önce

Bütün takımlara başarılar diliyorum iyİ olan kazansın ama en önemlisi dostluk hep o kazansın

Avatar
ömer akbulut 10 yıl önce

turnuvadaki tum takımlara başarılar dilerim tüm maçlar dosluk içinde geçiyor.bir düzeltme yapılmasını rica ediyorum.güneşlisporda golleri atan ismailaktaş değil ismail akbulut teşekkürler

Avatar
ömer 10 yıl önce

yarı fınale kalan tüm takımlara başarılar dılerım her şey dosluk kardeşlık ve hemşerıcılık ıcın olması temennısıyle ayrıca komısyondakı tüm arkadaslarıda üstün gayret ve basarılarından dolayı tebrık ederım ayrıca bızım güneşli sporuda tebrık ederım.erol kardeşim senıde ayrıca tebrık ederım.

Avatar
ömer 10 yıl önce

petekkayasporlu genc kardeşlerimide ayrıca göstermiş oldukları centilmen ve gercek sporcu davranışlarından dolayı tebrik ederim turnuvanın amacıda budur tabiki bu davranışlar büyüklerinin öğreti ve eseridir bu davranışları diğer takımlardada görmek istiyoruz tabiki önce bizim güneşlispor olmak temennisiyle tüm takımlara başarılar dilerim