Bayburt İl Özel İdare Gençlikspor 2. Lig'de

Bayburt İl Özel İdare Gençlikspor Bayburt’un futbol tarihinde önemli bir başarıya imza attı.

Bayburt İl Özel İdare Gençlikspor 2. Lig'de
Bayburt Postası - TFF 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden temsilcimiz ligin 32. haftasında evinde ağırladığı Karacabey Belediyespor’u 2-0’la geçerek ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Gençosman Stadyumu’nda saat 15.30'da oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan temsilcimiz üst üste gol pozisyonlarına girdi. 12. dakikada Serdar Eylik’in ceza sahası içinde kafa ile kaleye gönderdiği topu kaleci çizgiden kornere çeldi. 13. dakikada ise Serdar’ın pozisyonuna benzer bir topu İsmet Kavuştu dışarı attı. 22. dakikada ceza sahası dışında Serdar Eylik’in serbest vuruşta yaptığı ortada topa İsmet iyi yükseldi, İsmet'in boş pozisyonda vuruşu top üstten dışarı çıktı.



Dakikalar 35’i gösterirken tribünleri ayağa kaldıran bir pozisyon yaşandı. Ceza sahasına yapılan ortada rakip oyuncu kafa ile müdahale ederken elle dokundu. Oyuncuları ve taraftarların penaltı beklediği pozisyonda hakem oyunu devam ettirdi. Maçın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

İkinci yarıda yine oyun üstünlüğünü elinde bulunduran temsilcimiz baskılı futbolunu sürdürdü. 55. Dakikada Serdar’ın sert vuruşunu kaleci güçlükle çıkardı. 66. dakikada yine Serdar’ın vuruşu kaleciyi de geçti, bu kez rakip oyuncu çizgiden çıkardı.

Taraftarın beklediği gol 69. dakikada geldi. Selçuk Kaban’ın sağ çaprazdan orta şut karışımı vuruşu filelerle buluştu. 1-0

Atak futbolunu sürdüren temsilcimiz uzatma dakikalarında yine Selçuk’la golü buldu. Selçuk ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla kaleciyi avladı. Karşılaşma temsilcimizin 2-0’lık galibiyeti ile sonuçlandı. 65 puanla bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bayburt İl Özel İdare'nin en yakınında 57 puanla Karacabey Belediyespor bulunuyor. 



Vali Pehlivan: "O sene bu sene demiştik"

Karşılaşmanın sona ermesinin ardından stadyum adeta bir karnaval yerine büründü. Oyuncular birbirlerine sarılarak sevinç gözyaşları döktü.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı Vekili Çetin Köse, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, Bayburt İl Özel İdare Gençlikspor Başkanı İsmail Ersoy Özbek, takımın sponsorlarından işadamı Muhammet Karaoğlu futbolcularla birlikte şampiyonluk sevinci yaşadı.

Takımın buralara gelmesinde büyük emekleri olan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan’ı futbolcular havaya atıp sevgi gösterisinde bulundu. Vali Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, “O sene bu sene demiştik, inandık ve başardık, futbolcularımızı, teknik ekibi yürekten kutluyorum” dedi. 

Özbek teşekkür etti

Kulüp Başkanı İsmail Ersoy ise, başarıda emeği olan tüm yönetici, teknik ekip ve futbolcuları kutlayarak, takıma destek veren tüm isimlere teşekkür etti. Şampiyonluk kutlamalarıdaha sonra Cumhuriyet Caddesi'ne taşındı. Bayburt halkı davul zurna eşliğinde bar oynadı, şampiyonluk turları ise gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürecek gibi... 



33 yıl sonra bir Bayburt takımı 2. Lig’de

Öte yandan temsilcimiz Bayburt'un futbol tarihinde önemli bir başarıya imza attı. 1985-86 futbol sezonunda benzer bir başarıyı Bayburtspor göstermişti. 1986 yılında 2. Lige yükselen temsilcimiz iki yıl 2. Lig'de tutunabilmiş ve 1988 yılında yeniden 3. Lig'e düşmüştü. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 5 yıl önce

Bu büyük başarı için öncelikle Futbolcuları yöneticileri tebrik ediyorum bu başarıyı kendileri için siyasi ranta çevirmeye çalışan kurnazlara fırsat verilmemeli

Avatar
Bayburt lu Salih 5 yıl önce

BAYBURT spor'a 2.lig de başarılar diliyorum.
Tabiki devamlılığın olabilmesi maddi katkıya bağlı ,yöneticilerimizin işi kolay değil, ALLAH kolaylık versin.
Süper ligde olduğu gibi yetenekli ucuz ve başarıya aç oyuncular bulmamız lazım;
Ayrıca Erzincan spor da daha önce oynayan Baybars ı takibe almak iyi olur ,fiyatı uygun lursa