Bayburt Grup, zirveye göz dikti

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, ligin 27. haftasında Çatalcaspor'u Gençosman'da konuk etti.

Bayburt Grup, zirveye göz dikti
Bayburt Postası - Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, ligin 27. haftasında Çatalcaspor'u Gençosman'da konuk etti. Maçın ilk yarısında tutuk bir futbol sergileyen Bayburt Grup, ikinci yarıda açıldı. 52'de Murathan Buruş ve 84'te Oltan Karakullukçu'nun attığı gollerle maçtan 2-0 galip ayrılan temsilcimiz, galibiyet serisini 7'ye çıkardığı 27. hafta sonunda puanını 45'e yükseltti.  



Hamit Basık, Berkan Püsküller, Caner Eroğlu üçlüsünün yönetimiyle saat 13.00'te başlayan maçın ilk 20 dakikası orta saha mücadelesiyle geçti. Hafta içi olmasına rağmen taraftarların yoğun ilg gösterdiği maçta 25. dakikadan itibaren rakip sahada görünmeye başlayan temsilcimiz 45 dakika boyunca iki gol poziyonuna girebildi. 

27. dakikada Yasin Tosun'un ceza sahasına girmeden vurduğu sert şutu kaleci güçlükle çıkardı. Temsilcimizin ilk yarıda yakaladığı ikinci pozisyonda ise Uğur'un çizgiden yaptığı orta kaleciyi de geçti, boşta kalan top Oltan ve Murathan'ın önünden süzülerek taca çıktı. Maçın ilk yarısından gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıya daha atak başlayan temsilcimiz Oltan'la yararlanamadığı pozisyonun ardından aradığı golü Murathan Buruş'la buldu. 52. dakikada ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topun başına gelen Murathan Buruş, plase bir vuruşla topu 90'dan filelerle buluşturdu. 1-0

Golün ardından orta saha mücadelesine dönüşen maçta Bayburt Grup, 73'te Süleyman'la, 77'de Elçin'le yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı. Murathan'ın pasına ceza sahası içinde gelişine vuran Süleyman topu dışarı atarken, Elçin'in ceza sahası içindeki sert vuruşunu ise rakip kaleci parmaklarının ucuyla kornere çeldi. 

Maçın sonlarına doğru rakip sahada daha çok gözüken temsilcimiz, 84. dakikada ikinci golünü buldu. Süleyman'ın sol çizigiden ortasına iyi yükselen Oltan, topu kafayla filelerle buluşturdu. 2-0

Maç, Bayburt Grup'un 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.  



27. Haftayı kayıpsız geçen Bayburt Grup, peş peşe 7. galibiyetine ulaştı. Bu müthiş seriyi sürdürmeyi hedefleyen temsilcimizin, fikstür avantajını iyi değerlendirdiği takdirde tüm profesyonel liglerde en uzun galibiyet serisine sahip olma şansı var. Bayburt Grup, aynı zamanda sürpriz puan kayıplarının yaşandığı ligde play-offu garantilemek isterken, diğer yandan liderle arasındaki 9 puanlık farka rağmen şampiyonluk şansını da sürdürüyor.

Öte yandan maçta tribünlerde kırmızı kart protestosu yaşandı. 

Bayburt Gençosman Stadı'nda oynanan karşılaşmada, Forza Gadalar Taraftar Grubu, ellerindeki "kırmızı kartları" gösterdi.

Taraftar grubu lideri Orhan Sol, Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasında yaşanan hakem hatalarına tepkisiz kalamayacaklarını öne sürerek, "Maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel, oynanan derbinin önüne geçmiş, haksız verilen ve verilmeyen penaltılar ve yanlış kararlarıyla Türk futboluna kara bir leke olmuştur. Biz de bu olaya tepkisiz kalmamak adına taraftar gruplarımızla bu tarz maç yöneten hakemlere kırmızı kart çıkartıyor ve kınıyoruz" dedi.



27. hafta sonunda alınan toplu sonuçar ve puan durumu şöyle:

Bayburt Grup Özel İdare - Çatalcaspor: 2-0
Darıca Gençlerbirliği - Tavşanlı Linyitspor: 1-0
Kastamonuspor 1966 - Bergama Belediyespor: 1-0
Niğde Belediyespor - Dardanelspor: 2-0
Beylerbeyispor - Manavgatspor: 0-0
Gölcükspor - Sandıklıspor: 1-0
Körfez İskenderunspor - Dersimspor: 1-1
Erzincanspor - Çine Madranspor: 2-2
Çorum Belediyespor - Batman Petrolspor: 0-1
 

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.