Bakan Ağbal'ın izlediği maçta olaylar çıktı!

Karşılaşmanın 70. dakikasında her iki takım taraftarları tribündeki plastik koltukları kırarak birbirlerine attı. Güvenliğin sağlanması amacıyla tribünlerin bulunduğu alana polisin yanı sıra jandarma ekipleri geldi. Atılan koltuklardan yaralanan bazı taraftarlara sağlık ekiplerinin müdahale ettiği maç, çıkan olaylar nedeniyle 10 dakika durakladı... İşte detaylar..

Bakan Ağbal'ın izlediği maçta olaylar çıktı!
Bayburt Postası - Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Gümüşhanespor, sahasında konuk ettiği MKE Ankaragücü'nü 2-1 yenerek liderliğe yükseldi. Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın da izlediği karşılaşmanın 70. dakikasında her iki takım taraftarları tribündeki plastik koltukları kırarak birbirlerine attı. Güvenliğin sağlanması amacıyla tribünlerin bulunduğu alana polisin yanı sıra jandarma ekipleri geldi.

Atılan koltuklardan yaralanan bazı taraftarlara sağlık ekiplerinin müdahale ettiği maç, çıkan olaylar nedeniyle 10 dakika durakladı.

Olaylar sırasında Bakan Ağbal'ın korumaları Ankaragücü taraftarlarınca tribünden atılan yabancı cisimlere karşı şemsiye açarak önlem aldı. 

Vali Memiş: "Bakanımıza mahcup olduk"

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yaptığı açıklamada, ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını belirterek, "Bakanımıza da mahcup olduk. Bu durum bizleri üzdü. Futbol kardeşliktir, böyle şeylerin olmasını istemiyoruz. Bunun için de tüm ilgililer olarak almamız gereken önlemleri tekrar gözden geçireceğiz." diye konuştu. 

Toroğlu: "Ankaragücü taraftarı tinerci topluluğudur"

Sahasında 5 sezondur olay yaşanmayan Gümüşhanespor yönetimi, yaşanan futbol terörünün adresi olarak Ankaragücü taratarlarını gösterdi. Olayları spor programında yorumlayan Erman Toroğlu; "Ankaragücü taraftarı gittiği her yeri karıştıran tinerci topluluğudur. Buradan soruyorum; Gümüşhane'de hangi maçta olay çıkmış?"


Bakan Ağbal: "Yaşananlar beni ziyadesiyle üzdü"

Olayların ardından Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Toplantı Salonunda, GTSO ile Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya katılan Bakan Ağbal, normalde kolay kolay maça gitmediğini ancak bugün Gümüşhane'de davet üzerine Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Gümüşhanespor ile MKE Ankaragücü arasındaki müsabakayı izlediğini söyledi.

Spor organizasyonlarında kardeşliğin kazanmasını istediğini belirten Ağbal, "Üzücü olan maçın devam süresinde çok da kardeşliğe, dostluğa uygun düşmeyen bazı olaylar oldu. Bunlar beni ziyadesiyle üzdü çünkü futbol normalde kardeşlik, dostluk için vardır. Hiçbir şekilde bunu farklı bir noktaya götürmemek lazım." diye konuştu.

Ağbal, oynadığı oyunla Gümüşhanespor'un maçı kazandığını ifade ederek, MKE Ankaragücü'nün de olağanüstü bir gayret gösterdiğini anlattı. Her iki kulübün sporcularını da tebrik eden Akbağ, "Lig devam ediyor ve henüz bitmiş bir şey yok. Bundan sonraki süreçte Ankaragücü'ne de Gümüşhanespor'a da başarılar diliyorum. Gün içinde yaşanan olaylar unutulsun çünkü bunlar anlık olaylardır ama dostluk, kardeşlik bakidir." değerlendirmesinde bulundu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.