Ayakta alkışladılar!

Bayburtlu milli gururumuz Emre Şimşek’in de yer aldığı 6 kişilik kafilenin geçişini ayakta izleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi, Türkiye anons edildiğinde sporcularımızı ayakta alkışladı.

Ayakta alkışladılar!
Bayburt Postası - 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nın resmi açılışı görkemli bir törenle Fisht Olimpiyat Stadı'nda başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, eşi Emine Erdoğan ile açılış törenini izledi.

Soçi Olimpiyat Parkı içinde bulunan 40 bin seyirci kapasiteli Fisht Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen ve 2014'ü simgeleyen saat 20.14'te başlayan törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da izledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in evsahipliği yaptığı, çok sayıda ülkenin cumhurbaşkanı, devlet başkanı ve başbakanın takip ettiği törende Türk sporcuların geçişi sırasında Başbakan Erdoğan ve eşi ayağa kalktı. Bayburt milli gururumuz Emre Şimşek’in de yer aldığı 6 kişilik kafilenin geçişini ayakta izleyen Erdoğan ve eşi, Türkiye anons edildiğinde sporcularımızı uzun süre alkışladı.

50 milyar dolar harcandı

40 bin kişinin izlediği ve 50 milyar doların harcandığı görkemli törende temalı gösteriler dikkat çekti. Olimpiyat ve Rusya milli marşlarının ardından başta Yunanistan ve sonda Rusya olmak üzere diğer ülke kafileleri alfabetik sıraya göre olimpiyat geçişi için sahaya çıktı. Türkiye stada 73. sırada giriş yaptı. Türk kafilesinde bayrağı ilk kez olimpiyat heyecanı yaşayan artistik buz pateni sporcusu Alper Uçar taşırken, Tuğba Kocaağa, Alisa Agafonova, Kelime Çetinkaya, Emre Şimşek ve Sabahattin Oğlago kafilede yer aldı.

Gösterilerin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin oyunları resmen başlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüsamettin HANDEKLİ 10 yıl önce

İnşallah başarılı olur hemşerimiz dualarımız onlarla