Altı boksörümüz Türkiye finallerinde!

Türkiye Büyük Erkekler 3. Grup Boks Şampiyonası sona erdi. Türkiye Şampiyonası öncesi grup müsabakalarına Bayburt Boks Takımı damga vurdu...

Altı boksörümüz Türkiye finallerinde!

Bayburt Postası - Türkiye Büyük Erkekler 3. Grup Boks Şampiyonası sona erdi. Türkiye Şampiyonası öncesi grup müsabakalarına Bayburt Boks Takımı damga vurdu. Bugün oynanan final karşılaşmalarında rakiplerini geçen 4 boksörümüz Fatih Dumlupınar, Barış Bostancı, Sefa Karadeniz  ve Hamza Karakulaklı ile birlikte ilk dörde giren Aykut Gölcü ve İsmail Arıtürk, Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

19 Kasım Salı günü başlayan ve 4 gün boyunca devam eden Türkiye Büyük Erkekler 3. Grup Boks Şampiyonası bugün oynanan final müsabakaları ile sona erdi. 10 maçın oynandığı final müsabakaları sonunda 49 kiloda Fatih Dumlupınar Trabzonlu boksör Tolgahan Öztürk’ü, 52 kiloda Barış Bostancı Adıyamanlı rakibi Furkan Güleş’i, 91 kiloda Hamza Karakulaklı ise Iğdırlı Turgay Tarabu’yu geçerek altın madalyaya ulaşan isimler oldu. 75 kilodaki boksörümüz Sefa Karadeniz ise finaldeki Erzurumlu rakibi Erol Özkal’ın maça çıkmadığı için Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan diğer bir boksörümüz oldu. Grup müsabakalarında Bayburtlu boksörlerin yanı sıra Muş’tan Barış Alkaş, Van’dan Remzi Uyan ve Bulut Haykır, İstanbul’dan Hasan Demir, Trabzon’dan Cem Karlıdağ ve Elazığ’dan Erhan Muhammet Acı sikletlerinde altın madalya kazanan diğer boksörler oldular.

Dumlupınar: “İstediğimiz başarıyı yakaladık”

Şampiyonayı Bayburt Postası’na değerlendiren Türk Milli Takımı ve Bayburt Boks Takımı Antrenörü Seyfullah Dumlupınar, şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını ve iyi bir başarı elde ettiklerini söyledi. İstedikleri başarıyı yakaladıklarını söyleyen Dumlupınar, “Bir tek 69 kiloda boksörümüz Ünal Güleç’in sakatlığı bizi çok üzdü. Benim takımımda banko şampiyonluk beklediğim bir sporcumdu. Aldığı maç sonrası çenesine aldığı bir darbeden dolayı şampiyonadan çekilmek zorunda kaldı. Ben buna nazar diyorum. Ve şampiyonaya katılan tüm sporcuları kutluyorum” dedi.

10 sikletin 4’ü Bayburt takımının

Şampiyonaya 10 boksörle katılan Bayburt Boks takımı 4 gün boyunca devam eden şampiyonanın takım olarak en çok madalya kazanan ekip oldu. Fatih Dumlupınar, Barış Bostancı, Sefa Karadeniz ve  Hamza Karakulaklı’nın altın madalyaya ulaştığı şampiyonada Bayburt takımının en önemli şampiyon adaylarından Ünal Güleç ise çeyrek finale yükseldiği grup müsabakalarından sakatlığı nedeniyle çekilmişti. Bayburt takımının 4 madalya kazandığı müsabakalarda Van 2, Trabzon, Muş, İstanbul ve Elazığ 1’er madalya kazandı.

Forza Gadalar atkısı her yerde

Vatandaşların ilk gün itibariyle büyük ilgi gösterdiği şampiyonada Bayburtspor taraftar grubu Forza Gadalar da tezahüratlarıyla şampiyonaya renk kattı. Bayburtlu boksörleri maç boyunca motive eden taraftarlar diğer boksörleri alkışlamayı da unutmadı. Final maçında her boksöre üzerinde Bayburtspor ve Forza Gadalar atkısı hediye eden taraftarların centilmenliği takdir gördü.

Öte yandan final gününde şampiyonada dereceye giren sporculara madalyaları Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve Bayburt protokolü tarafından verildi. Bayburt Vali Yardımcıları Abdulhamit Karaca ve Ali Gökay, Belediye Başkan Vekili Şahin Kızılaslan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Bayburt Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz ve kurum amirleri tarafından şampiyonada ilk 3’e girenlere madalyaları takdim edildi.

Belediyeden 3, Bayburt Grup’tan 1'er altın

Şampiyonaya katılmayan Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, sporculara başarılar dilediği bilboardlarda yer alan ilanlarda belediye olarak Türkiye Şampiyonu olan sporculara 3 Cumhuriyet altını hediye edeceğini açıklamıştı.

Şampiyonanın final gününe katılan Bayburt Grup Özel İdarespor Kulübü Başkanı Hikmet Şentürk ise sporculara eşofman takımı ve 1’er Cumhuriyet altını hediye edeceğini söyledi.

Türkiye finallerine 6 boksör

Öte yandan Bayburt’taki Türkiye Büyük Erkekler 3. Grup Boks Şampiyonası’nda sikletlerinde ilk 4’e girenlerin katılacağı Karabük’teki Türkiye Şampiyonası'na altın madalya kazanan Fatih Dumlupınar, Barış Bostancı, Sefa Karadeniz ve Hamza Karakulaklı’nın yanı sıra ilk dörde giren boksörlerden 56 kiloda Aykut Gölcü ile artı 91’de İsmail Arıtürk katılmaya hak kazandı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.