4 yılda, liseden birinci lige uzanan başarı öyküsü…

Türkiye’ye kafa tutan bir takım…  Gümüşhane ve Trabzon arasında yer alan 5 bin nüfuslu küçük bir ilçenin temsilcisi… Kuruluşu hikâyesi, bir kıraathanede başlıyor… Kuruluşunun hemen ardından gelen başarılar ise adeta büyüleyici… 4 yıl içinde aldığı başarılarla adından söz ettiren Torul Gençlerbirliği, son günlerde Karadeniz Bölgesi’nin en önemli gündem konularından biri oldu. Gümüşhane'nin Torul İlçesinde, 2006 yılında lise takımı olarak kurulan ancak sonradan isim değişikliğine giderek adını Torul Gençlerbirliği olarak değiştiren voleybol takımı, kısıtlı imkânlarına karşılık büyük başarı sağladı.

4 yılda, liseden birinci lige uzanan başarı öyküsü…

İlçenin en üst düzeyde reklamını yapan tek takım…Türkiye’ye kafa tutan bir takım…  Gümüşhane ve Trabzon arasında yer alan 5 bin nüfuslu küçük bir ilçenin temsilcisi… Kuruluşu hikâyesi, bir kıraathanede başlıyor… Kuruluşunun hemen ardından gelen başarılar ise adeta büyüleyici… 4 yıl içinde aldığı başarılarla adından söz ettiren Torul Gençlerbirliği, son günlerde Karadeniz Bölgesi’nin en önemli gündem konularından biri oldu. Gümüşhane'nin Torul İlçesinde, 2006 yılında lise takımı olarak kurulan ancak sonradan isim değişikliğine giderek adını Torul Gençlerbirliği olarak değiştiren voleybol takımı, kısıtlı imkânlarına karşılık büyük başarı sağladı.

 

Kurulduğu yıl Gümüşhane'de, ardından bölgeler arası voleybol karşılaşmalarında birinci olan Torul Lisesi Voleybol Takımı, daha sonra Erkekler Voleybol 3. Ligi'ne yükseldi. Üçüncü ligde Torul Gençlerbirliği adıyla mücadele eden ve play-off maçları sonucunda Aroma Voleybol 2. Ligi'ne yükselerek (B) Grubu'nda yer alan mavi-beyaz-kırmızılı takım, geçen sezonda Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligde mücadele hakkı elde etti.

Zigana Dağı bitiminde Harşit Çayı Vadisi'nde kurulu küçük ilçede, halkın en çok ilgi gösterdiği spor branşı voleybol olurken, maçlar dolu tribünler önünde oynanıyor. Kentin futbolda tek takımı olan Gümüşhanespor üçüncü ligde mücadele ederken, ilçe takımı Torul Gençlerbirliği, 4 yıl gibi kısa bir sürede voleybolda birinci lig başarısı yakaladı.

Antrenörlüğünü Torul Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ümit Terzi'nin yaptığı voleybol takımının 12 kişilik kadrosunda Torul Lisesi'nden mezun olan oyunculardan Selçuk Demirci, Sinan Bayram ve Enes Özdemir olmak üzere 3 oyuncu bulunuyor.

“En büyük sorunumuz maddi imkânsızlık.”

Kulüp başkanı Evren Evrim Özdemir, Torul'da en çok ilgi gösterilen ve başarı elde edilen sporun voleybol olduğunu belirterek, ''Küçük bir ilçe takımı olarak büyük başarı gösterdik. Hedefimiz Aroma Erkekler Voleybol Ligi'ne yükselmekti. Bunu da başardığımız için çok mutluyuz'' dedi.

Takımı, Torul halkının sahiplendiğini ve maçların çocuğuyla yaşlısıyla dolu tribünler önünde oynandığını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu: ''En büyük sorunumuz maddi imkansızlık. Maddi imkânsızlıklara rağmen bugünlere geldik. Antrenörümüz Ümit hoca ile birlikte her şeyimizi bu takıma adadık. Taahhüt edilen paraları zamanında alamayınca kredi kartlarımızdan para çekerek sporcularımızın paralarını ödedik. Ancak, daha sonra taahhüt edilen paraların gelmesiyle birlikte onlar ödendi. Şimdi de bir eşya piyangosu düzenledik. Eşya piyangosu ile alacağımız para ile geçen yıldan kalan bir miktar borcumuz var, onu kapatıp yeni sezona yeni bir ruh ve heyecan girmek istiyoruz.''

Takımın kurulduğu 2006 yılından itibaren antrenörlüğünü sürdüren ve Torul Lisesi Beden Eğitimi öğretmenlerinden Ümit Terzi ise ilçede sosyal faaliyetin eksikliğini hissettiklerinden dolayı bir voleybol takımı kurma çalışması içerisine girdiklerini anlatarak, ''Elbette ki birinci lige çıkarken çok zorluklarla karşılaştık. İlk anda okulumuzdan sporcu yetiştirdik, daha sonra da dışarıdan takviyeler yaptık. Şu anda mücadele edeceğimiz lig devlerin mücadele edeceği ligdir. Bu ligde mücadele etmek elbette kolay değil. Ama biz bu ligde de başarılı olacağımıza inanıyoruz.'' dedi.

12 takımlı Voleybol 1. Lİg'de mücadele eden Torul Gençlerbirliği, çıktığı 11 maçta 13 puan toplayabildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi devlerin arkasından 8. sırada yer alan Torul Gençlerbirliği, mütevazi kadrosu ve kısıtlı imkânlarına rağmen ligdeki iddiasını sürdürmeye devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.