30 köy spor alanına kavuştu

Bayburt İl Özel İdaresi tarafından SODES kapsamında yürütülmekte olan “Köyümde Saha, Pota ve File” projesinde ödül töreni ve malzeme dağıtımı yapıldı.

 30 köy spor alanına kavuştu
Bayburt Postası - Bayburt İl Özel İdaresi tarafından SODES kapsamında yürütülmekte olan “Köyümde Saha, Pota ve File” projesinde ödül töreni ve malzeme dağıtımı yapıldı.

İl Özel İdaresi salonunda yapılan törene Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, İl Genel meclis üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

Törende proje hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziyettin Babacan, proje toplam bütçesinin 171 bin 570 lira olduğunu ve bu miktarın 110 bin lirası ile 30 köye basketbol ve voleybol sahası yaışdığını söyledi. 

Projemiz faaliyetlerinde bulunan spor turnuvaları ve müsabakaları bütçesi kaleminde bulunan 20.400,00 TL ile spor malzemeleri alımı ve hediye ödüllendirme giderleri olarak kullanılmıştır. Projemizin diğer bir faaliyeti olan proje tanıtım ve tanıtım materyalleri için ise 20.640,00 TL harcanmıştır.

“Yaşasın Köyümde Saha, Pota ve File" proje kapsamında merkez ilçeye bağlı; Masat, Örence, Kop, Mutlu, Kırkpınar, Yeşilyurt, Balca, Yaylapınar, Gençosman, Taşocağı, Yoncalı, Yolaltı, Söğütlü, Uğrak, Çigdemtepe, Bayraktar, Oruçbeyli, Sarımeşe, Başçımagıl, Güneydere, Nişantaşı, Serenli, Aydıntepe ilçesine bağı; Çatıksu, Aşağı Kırzı,Yukarı Kırzı, Akbulut, Demirözü ilçesine bağlı; Kavaklı, Elmalı, Yukarıpınarlı, Serenli köyleri olmak üzere toplamda 30 köye sağlıklı bir ortamda spor yapabilecekleri alanlar oluşturulduğunu söyleyen Babacan,  proje kapsamında yaklaşık 2 bin çocuğun güvenli ve nitelikli spor yapma imkânına kavuşturulduğunu söyledi.

Milletvekili Özbek ise, Bayburt yıllardır çeşitli projelerin hayata geçtiğini söyleyerek, “Bu projeler göç veren şehrimizde sosyal anlamda Bayburt’umuza ve gençliğimize katkı yapan projelerdir. Tüm halkımızın faydalandığı sinema projesi yaptık. Köylerimize altyapı hususunda projeler yaparak hizmet götürdük. Taşla ilgili ciddi bir proje devam ediyor. Çocuklara yönelik futbol olsun basketbol olsun değişik sosyal anlamda projeler hayata geçti. Ben çocuklarımıza hem eğitim hem spor hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Törenin son bölümünde turnuvalarda başarı elde eden köylere kupa ve 30 köye malzeme dağıtımı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yoldaş 10 yıl önce

1 mayıs emekçilerin günü için işçiye emeçiye sahip çıkanlar toplanıyoruz.. Şehir dışından gelecek olanlar da var