25 bin atlet, İstanbul Maratonu'nda koştu

Bayburtlu atlet Sezer Altuntaş, İstanbul Maratonu’nda ilk 14’te gelmeyi başardı.

25 bin atlet, İstanbul Maratonu'nda koştu
Bayburt Postası - Bayburtlu atlet Sezer Altuntaş, İstanbul Maratonu’nda ilk 14’te gelmeyi başardı.

118 ülkeden yaklaşık 25 bin atletin katılımıyla gerçekleşen 36. Vodafone İstanbul Maratonu sona erdi. İki kıta arasında gerçekleştirilen ve dünyanın en iyi maratonlarından biri olan İstanbul Maratonu’nun birincileri belli oldu. en önemli yarış olan 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda birinci olan isimler belli oldu. 42 kilometre 195 metrelik maratonda erkelerde Faslı atlet Hafid Chani, kadınlarda Etiyopyalı atlet Amane Gobena birinci oldu.

Kısa parkur koşularda ise 15 kilometre Koşusu’nda erkeklerde Kenya'dan Amos Kipruto, kadınlarda Etiyopya'dan Tsige Abebaw birinci geldi. 

Bayburtlu atlet Sezer Altuntaş’un yarıştığı 10 Kilometre Koşusu'nda ise erkeklerde İtalyan Andrea Azzarelli, kadınlarda da Nerime Sinem Erbirer birinci geldi. Bu etapta erkeklerde birinci gelen İtalyan Andrea Azzarelli’yi Avusturalyalı Philipp Ginstenstorfer ve Makedon Marko Ivanovski, ve Türk sporcu Zeki Alınay takip ederken, Bayburtlu Sezer Altuntaş da 14’ncü sırada geldi. Altuntaş, yarışı 39.30’luk derecesiyle tamamladı.

Maratonda Türkiye’den tek madalyayı alan engelliler oldu. Tekerlekli sandalyeleriyle yarışan Türk sporcular, 3 madalya kazandı. Dördü bayan, üçü erkek olmak üzere toplam yedi sporcunun katıldığı yarışta Bağcılar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü sporcuları büyük başarı elde etti. İstanbul Maratonu’nda tekerlekli sandalye bayanlar kategorisinde Zübeyde Süpürgeci 1’inci olurken, Hamide Kurt 2’ncilik ödülünü alırken, tekerlekli sandalye erkekler kategorisinde de Ömer Cantay 3’üncülük başarısını elde etti.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği AŞ (Spor AŞ) Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfedarasyonu Başkanı Ali Düşmez’in de takip ettiği maratonunun ardından sporculara ödülleri verildi.

Öte yandan maratonda ilk sırada yer alan sporcular 50'şer bin dolar, ikinciler 25'er bin dolar, üçüncüler de 15'er bin dolar para ödülü kazanırken, koşuda Türk sporcular arasında ilk sırada yer alan atletler 20'şer bin dolar, ikinciler 10'ar bin ve üçüncüler de 5'er bin dolar aldı.

Tören, dereceye giren sporcuların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.