20 sporcunun 10'u madalya ile döndü

Bayburt Bilek Güreşi Takımı büyük bir başarıya daha imza attı.

20 sporcunun 10'u madalya ile döndü
Bayburt Postası - Bayburt Bilek Güreşi Takımı büyük bir başarıya daha imza attı. 31 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında Antalya Kemer'de Limra Limak otelde gerçekleşen Türkiye Şampiyonası'na 20 sporcu ile katılan Bayburt Bilek Güreşi Takımı 5 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Türkiye ikinciliği ve 3 Türkiye üçüncülüğü kazandı. Bayburt Bilek Güreşi Takımı Büyük Erkekler kategorisinde ise İstanbul'u geride bırakarak takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu.


Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecekler


15 ay sakatlığın ardından 40 günlük idmanla katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda yine şampiyon olan Tuncay Başaran'ın yanı sıra büyüklerde İsmail Türker, Vedat Bozbey, Sahip Çağlar altın madalya alırken, şampiyonaya ikinci kez katılan Yusuf Ziya Yıldızoğlu da altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Şampiyonada altın madalya kazanan 5 sporcu Haziran ayında Bulgaristan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. 

Şampiyonaya antrenör Tuncay Başaran, Bayburt Bilek Güreşi İl Temsilcisi İsmet Çakal, kulüp başkanı Ünal Çelik ve Türk Milli Takımı Teknik Kurul üyesi Hamit Aktaş nezaretinde katılan sporcular Bayburt'a korna sesleri ve vatandaşların sevgi gösterileriyle girdi.

Bayburt Saat Kule Meydanı'nda ayağının tozuyla şampiyona ilgili düşüncelerini Bayburt Postası'na aktaran antrenör Tuncay Başaran, "Ben madalya alan tüm sporcularımı kutluyorum. Büyükler kategorisinde İstanbul ve Eskişehir gibi illeri geride bırakarak takım halinde şampiyon olduk. Bu önemli bir başarıdır. Seneye inşallah altyapıya daha da önem vererek tüm kategorilerde iyi başarılar almayı hedefliyoruz" dedi.

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu'na kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Başaran, 01-07 Haziran tarihleri arasında Bulgaristan'da yapılacak olan Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda da desteklerini beklediklerini dile getirdi. 

Şampiyonada Bayburt'un adını Türkiye'ye duyuran sporcular şöyle:

Büyük Erkekler
İsmail Türker (60 Kg) Türkiye Şampiyonu
Vedat Bozbey (85 Kg) Türkiye Şampiyonu
Tuncay Başaran (90 Kg) Türkiye Şampiyonu
Sahip Çağlar (100 Kg) Türkiye Şampiyonu
Ayhan Beyazıt (90 Kg) Türkiye İkincisi
Akın Türker (85 Kg) Türkiye üçüncüsü

18-21 Yaş Arası Süper Gençler
Yusuf Ziya Yıldızoğlu (60 Kg) Türkiye Şampiyonu
Abdulaziz Aydın (65 Kg) Türkiye Üçüncüsü

18 Yaş Altı Genç Erkekler
Berkan Karakaşoğlu (75 Kg) - Türkiye İkincisi
Cabir Çelik (70 Kg) - Türkiye Üçüncüsü



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DRGIRMENCIK KOYU DERNEK BASKANI ISMAIL KURBAN 9 yıl önce

SIZINLE GURUR DUYUYORUZ ALLAHIM BILEGINIZIN GUCUNU ARTIRSIN

Avatar
Ertuğrul HAŞLAK 9 yıl önce

bayburt bilek güreşi takimini başta yöneticileri olmak üzere onlarin şahsinda bütün sporcularimizi kutluyor başarilarinin devamini diliyorum.

Avatar
Haluk Akkoyunlu 9 yıl önce

sizlerle ne kadar övünsek azdır. maşAllah.. bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun başarılarınızın devamını yüce Allahtan diliyorum.