12 yıllık hasret ‘tek maça’ kaldı!

12 yıllık profesyonel lig hasretine son vermeye hazırlanan Bayburt Grup İl Özel İdare Gençlikspor, play-off finallerinde yer almayı garantiledi.

12 yıllık hasret ‘tek maça’ kaldı!
Bayburt Postası - Kalkanderespor’u Gençosman Stadı’nda 5-1 mağlup eden Bayburt Grup İl Özel İdare Gençlikspor, play-off karşılaşmalarında yer almayı garantiledi. 12 yıllık profesyonel lig hasretine son vermeye hazırlanan Bayburt Grup İl Özel Gençlikspor BAL Ligi 1. Grup’ta sezonun şampiyonu oldu. Rize temsilcisi karşısında zorlanmadan 5-1’lik skorla geçen sarı lacivertliler Puanını 58 yükselterek bitime 2 hafta kala grup şampiyonluğunu ilan etti. 

İlk 5 sırayı paylaşan takımların play-off iddiasının devam ettiği BAL Ligi 1. Grup’ta, geçtiğimiz hafta play-off karşılaşmalarına 1. turdan katılmayı garantileyen Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, 24. hafta Kalkanderespor karşısında aldığı galibiyetle play-off karşılaşmalarına 2. turdan katılmayı garantiledi.



Şampiyon hesap kesti

Sezona ilk hafta evinde ağırladığı Dersimspor beraberliğiyle başlayan Bal Ligi temsilcimiz, bu maçın ardından müthiş bir seri yakalayarak 9 hafta üst üste kazandı. İçeride ve dışarıda kazandığı puanlarla grupta liderlik koltuğuna oturan Bayburt Grup İl Özel İdare Gençlikspor, namağlup unvanını Rize deplasmanında bırakmıştı.  Hakem kararlarının tartışıldığı karşılaşmada Kalkanderespor’a 2-1 mağlup olan sarı lacivertliler ligdeki ilk yenilgisini aldığı rakibini Gençosman'da hem 5-1’le geçti, hem de şampiyonluğunu ilan etti.  

Bayburt Grup İl Özel İdare Gençlikspor, önümüzdeki hafta Kars deplasmanına gidecek. 11 gruplu BAL Ligi’nde grup şampiyonluğunu şimdiden garantileyen temsilcimiz en çok puan toplayan takım olmak için Kars deplasmanında galibiyeti hedefliyor. Bu karşılaşmanın ardından grupta sezonun son maçı Faroz Gençlikspor’la Gençosman Stadı’nda oynanacak.



Play-off karşılaşmaları nerede ve ne zaman?

2013–2014 Sezonunda Bölgesel Amatör Lig’den TFF 3. Lig’e toplam 9 takım yükselecek. Gruplarında birinci ve ikinci olan 22 takım play-off müsabakaları oynamaya hak kazanacak. 2 tur üzerinden oynanacak play-off müsabakalarının 1. turuna gruplarında ikinci olan 11 takım katılıyor. 

11 takım arasında yapılacak eşleşme kurasına göre 8 takım birbirleriyle eşleştikten sonra kalan 3 takım müsabaka oynamaksızın bir üst tura yükselecek. 1. tur müsabakaları Amatör İşler Kurulu tarafından belirlenen tarafsız grup merkezlerinde tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Bu müsabakaların galibi olan 4 takım ve müsabaka oynamaksızın bir üst tura yükselen 3 takım 2. tur müsabakasını oynamaya hak kazanacak. 2. Tur müsabakalarında ise 1. Turu geçen 7 takımla birlikte gruplarında birinci olan 11 takım yer alacak. 

Öte yandan 2 hafta sonra sona erecek olan BAL Ligi'nin hemen ardından başlayacak olan play-off finallerinin kura çekimi hakkında Federasyon'un resmi duyurusu bekleniyor. 18 takımın eşleşeceği Play-Off finalinin nerede oynanacağı netleşmezken, tüm karşılaşmaların Ankara’da oynanma ihtimalinin ağırlık kazandığı öğrenildi.

BİR MUHTEŞEM KAREOGRAFİ ŞOV DA FORZA GADALAR'DAN! 
Haber detayı için tıklayın...



BAYBURT diye yazılır, şampiyon diye okunur!
Bayburt Grup Özel İdare: 5 Kalkandarespor: 1
Karşılaşmanın tüm detayları bu linkte...


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.