Tescilsiz markaya fuar desteği yok!

Yurt dışında organize edilen ve ihracat kapısını açan uluslararası fuarlara katılabilmek için marka ve logo tescili şartı aranıyor. Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ’e göre firmaların yurt dışında kullandıkları logo ve markaların aynı şekilde yurt içinde tescil ettirilmesi gerektiği açıklandı...

Tescilsiz markaya fuar desteği yok!

Bayburt Postası - Yurt dışında organize edilen ve ihracat kapısını açan uluslararası fuarlara katılabilmek için marka ve logo tescili şartı aranıyor. Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ’e göre firmaların yurt dışında kullandıkları logo ve markaların aynı şekilde yurt içinde tescil ettirilmesi gerektiği açıklandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, marka ve logo tesciline ilişkin koşulu yerine getirmeyen şirketlerin yıl başından sonra gerçekleşecek yurt dışı fuarlara katılmak için destek alamayacağını söyledi. Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin 2009/5 Sayılı Tebliğ'de gerçekleştirilen bu değişikliğin Ocak 2014 tarihinden sonra yapılacak fuarlar için geçerli olduğunu söyleyen Yamankaradeniz, bu tarihten itibaren katılımda bu koşula uymayan başvurulara teşvik desteği verilmeyeceğini belirtti.

Yamankaradeniz, logo tescili şartının hem 01 Ocak 2014 tarihinden itibaren düzenlenecek fuarlara dair hem de halen inceleme süreci devam eden destek talebi olan başvurularda aranacağına dikkat çekerek, yurt dışı fuarlarda firmalardan stant alanında kullanacakları logo ve markalara ilişkin Marka Tescil Belgesi talep edileceğini bildirdi.

Anahtar Kelimeler:
FuarPatent
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.