Maliyetini yüksek buldu, kendisi üretti!

Bayburt’ta plastik boru imalatı yapan vatandaş, işini geliştirmek için alacağı yaklaşık değeri 150 bin lira olan makinenin fiyatını yüksek buldu, 40 bin lira maliyete kendi makinesini üretti.

Maliyetini yüksek buldu, kendisi üretti!
Bayburt Postası - Bayburt 21 Şubat Sanayi Sitesi’ndeki atölyesinde yaklaşık 35 yıldır su ve elektrik borusu üretimi yapan Muammer Karagöz, yeni teknolojiye ayak uydurmak ve işini geliştirmek için son teknoloji plastik boru üretim makinası almaya karar verdi. Yeni makinelerin piyasa değerinin bütçesinin üzerinde olduğunu gören Karagöz, kendi makinesini üretmeye karar verdi.

Daha sonra sanayideki arkadaşlarından da yardım alarak işe koyulan Karagöz, tamamen kendi üretimi olan ve piyasa değeri yaklaşık 150 bin lira olan plastik boru üretim makinesini 40 bin liraya mal etti.

Karagöz, kendi yaptığı makineyle hem elektrik tasarrufu sağladı hem de daha kaliteli ve hijyenik borular üretmeyi başardı.

Yaklaşık 35 yıldır Bayburt’ta bu işi yaptıklarını dile getiren Karagöz, “Makinelerimiz ister istemez eskidi, artık makinelerimizi yenileme ihtiyacı duyduk. Ama baktık ki makinelerin fiyatları çok pahalı. Bir makineye 150 bin lira para istediler. Bizde kendi imkanlarımızla, Bayburt’taki imkanlarla makinemizi kendimiz ürettik. Elektrik giderimizi yarı yarıya düşürdük. İş verimini yüzde yüz artırdık. Bu makineyle daha kaliteli, daha hijyenik borular üretebiliyoruz.” dedi.

  

“Bunu üreten bir insandı bizde öyle düşündük ve başardık”

Makinenin bazı parçalarını sipariş verdiklerini bazılarını ise, kendilerinin ürettiğini söyleyen Karagöz,

“Bayburt’ta aslında yapılmayacak bir şey yok, yapılacak çok şey var ama insanın cesaretli olması lazım. İstesek tank yaparız, füze yaparız sonuçta bunları yapanda bir insan bunu bilmek lazım. Buda aslında fabrikadan çıkıyor ama bunu üreten bir insan. Bizde bunu böyle düşündük ve sonunda başardık. Allah’ın izniyle makinemizi piyasaya çıkardık ve üretime başladık. Makinenin bazı parçalarını sipariş verdik, bazılarını burada kendimiz yaptık. Buradaki arkadaşlarımız sağ olsunlar yardımcı oldular.” şeklinde konuştu.

Geri dönüşümden elektrik borusu, orijinal hammadden su borusu

Ürettikleri makinenin plastiklerin geri dönüşümüne büyük katkı sağlayarak doğa dostu bir makine olduğunu dile getiren Karagöz, geri dönüşümden elde ettikleri hammaddeyi elektrik borusu olarak ürettiklerini kaydetti. Karagöz aynı makinenin ürettiği su borularının üretiminde ise orijinal hammadde kullandıklarını vurguladı.

Yoğun talep var!

Kentte bu işi sadece kendisinin yaptığını ve Erzurum, Erzincan, Gümüşhane gibi çevre illerden de ürettiği borulara yoğun talep olduğunu belirten Karagöz, “Talepte hiç sıkıntı yok. Biz burada makineyi 24 saat çalıştıralım 12 ay boyunca tüm elimizdeki ürünler satılıyor. Özellikle bu yıl kuraklığında etkisiyle boru satışlarında patlama oluyor. Bizim tek sıkıntımız sermaye yetersizliği onun dışında bizim piyasa sıkıntımız yok” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Muammer KaragözPlastikBoru
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ulubatlı 6 yıl önce

Helal olsun Muammer Ustaya Allah karşılığını çalışan verir insana...iyi bir örnek olmuşsun..kazancın bol olsun..

Avatar
CELALETTİN ATAYETER 6 yıl önce

Allah razı olsun. Bayburta böyle adamlar lazım.

Avatar
Basri 6 yıl önce

Yarın öbürgün bu burulardan gelen sudan insanlar zehirlendin mi bu seferde devlet nerede diye haber yapılır...

Avatar
BAYBURT 6 yıl önce

BU GİBİ KARDEŞLERİMİZİ EL ÜSTÜNDE TUTMAK GEREKİR BÜYÜK BİR ÇABA GÖSTERMİŞ ALLAH YARDIMCISI OLSUN İNŞALLAH ÇOKDAHA BÜYÜK İŞLERİ DE YAPAR AYRICA BAYBURTTA BU GİBİ GİRİŞİMCİLERİ DEVLETİMİZİN DESTEKLEMESİ GEREKİR

Avatar
Bayburdi 6 yıl önce

İnsaf..! karalayıp çamur atmak ne kadar faydasız ve art niyetli anlamak mümkün değil. Nerden biliyorsunuz üreticinin bunu düşünüp önlem almadığını? Haberde Bayburt'ta üretilen bir üründen ve elbette bir başarıdan bahsediyor bunun nesini karalıyorsunuz? Derdiniz milletin sağlığıysa o zaman girişimciyi suçlamadan yapıcı bir şekilde davranın, gidin sorun adam burada Bayburt'ta. Memlekette kaç tane üretim yapan kaldı ki var olanı da desteklemek teşvik etmek yerine böyle hoyratça karalamaya çalışıyorsunuz? Öncelikle bu kardeşimizi canı gönülden tebrik etmek isterim. Bu gibi yetenekli kardeşlerimizi desteklemek gerekir. Kosgeb'e bu konuda başvuru yapması faydalı olacaktır. Başarılar dilerim.

Avatar
ŞAHİN GÜL 6 yıl önce

ALİVİ CAKMADILAR ÜSTELİKTEİLAH YARDIMCIN OLSUN GARDAŞ BAYBURTTA YAPILAMAYACAK HİCBİR ŞEY YOK. AMA KALBUR ÜSTÜ ZENGİNLER BİR CİVİAKAAKMADILAR CAKANADA ENGEL OLDULAR. İNŞALLAH SEN DAHA İYİ ŞEYLER YAPARSIN. SAYGILAR. C