Kehribar Madeni kurulum aşamasında

Aydıncık Köyü’nde tespit edilen kehribar rezervinin ekonomiye kazandırılması için bir yandan alan çalışmaları devam ederken bir yandan da işleme tesisi kurmaya yönelik atılması gereken adımlar değerlendiriliyor.

Kehribar Madeni kurulum aşamasında
Bayburt Postası - Konuyla ilgili olarak Vali Ali Hamza Pehlivan’ı ziyaret eden maden ocağı işletmesi sahibi Heytam Haşlak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Haşlak, tespit edilen rezervi Bayburt’ta işleyip ekonomiye kazandırmak istediklerini ve bu doğrultuda kurulacak tesis ve makineler için hazırlıklara devam ettiklerini kaydetti. Çalışmalara Vali Pehlivan tarafından gereken desteğin sağlandığını ve yakın ilgi gösterildiğini ifade eden Haşlak bu anlamda müteşekkir olduğunu dile getirdi.

Vali Pehlivan ise Bayburt’un ekonomisine katkı sunacak özellikle yerli ve milli nitelik taşıyan her girişime bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da imkanlar ölçüsünde destek olmaya devam edeceklerini belirtti. 

Türkiye için bir ilk olan kehribar rezervinin ekonomiye kazandırılmasının Bayburt ve Türkiye açısından önemine işaret eden Vali Pehlivan, Haşlak’a ziyaretinden ötürü teşekkür ederek çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.