Kahvaltı Dünyası'nın açılışını Bakan Eker yaptı

Bayburt Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Kahvaltı Dünyası Süt Ürünleri İşleme Tesisi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından hizmete açıldı.

Kahvaltı Dünyası'nın açılışını Bakan Eker yaptı
Bayburt Postası - Bayburt Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Kahvaltı Dünyası Süt Ürünleri İşleme Tesisi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından hizmete açıldı. Bayburt'tan ve çevre illerden çok sayıda davetlinin iştirak ettiği açılış töreninde, kısa bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker; tesisin Bayburt'a hayırlı olmasını diledi. Daha sora şirket yetkilileri tarafından fabrika gezdirilerek, katılımcılara bilgi verildi.

Yapımına 2013 yılında başlanan süt işleme tesisine yaklaşık 3 Milyon lira harcanarak üretime hazır hale getirildi. Tesis için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programındanve KUDAKA Mali Destek Programından toplam 600 bin TL hibe desteği sağlandı. Toplam 10 bin 665 metrekarelik alanda kurulmuş olan tesis, 1954 metrekarelik kapalı alana sahiptir. Günlük 30 ton süt işleme kapasiteli olan tesiste halen 12 kişi istihdam edilmekte olup, tam kapasiteye ulaştığında toplamda 35-40 kişiyi istihdam etmesi öngörülmektedir.

Tesiste; Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri,  Tereyağı, Ayran ve Yoğurt'un yanı sıra yöresel ürünler: Lor, Civil Peyniri, Telli peynir, Aho (Yayla Peyniri),  Kurut Peyniri ve Bayburt’a özgü yöresel ürünler üretilmesi planlanmaktadır.

Yatırım hakkında bilgi veren Kahvaltı Dünyası Gıda San. Tic. Ltd. Şti. yetkilisi Yunus Emre Emirza, Bayburt'un geçmiş dönemde hammadde temin edilen bir bölge olduğunu ifade ederek, "Bugün açılışını yaptığımız tesis ile Bayburt'tan topladığımız sütü yine Bayburt'ta işleyebileceğiz. Sektörde edinmiş olduğumuz tecrübe ve pazar ağı sayesinde bu tesisin öngörülenden çok daha kısa sürede tam kapasite çalışmasını sağlayacağımızı ümit ediyoruz. Fabrikamızın ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileyerek,  açılış programına katılarak bizleri onurlandıran Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi Eker'e, Bayburt valimiz Sayın Yusuf Odabaş'a, Bayburt Milletvekili sayın Bünyamin Özbek'e ve diğer bölge milletvekilleri ile Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’e, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’e, Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü’ne ve Bayburt'tan ve Trabzon'dan açılışımıza iştirak eden tüm misafirlerimize, ayrıca bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan Gönül Sarayı ve ekibine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Firmanın diğer yetkilisi Hüseyin Tüysüz ise Trabzon'la Bayburt arasında geçmişten beri sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin olduğunun altını çizerek, "Tesisimiz bu ilişkilerin daha da güçlenmesine imkân tanıyacaktır. Burada ciddi bir süt talebi oluşturacağız. Süt üreticisi satabilir miyim kaygısı olmadan süt üretebilecek. Dolayısıyla işletmemiz Bayburt'ta süt sığırcılığının gelişmesine de önemli katkı sağlayacaktır. Nitelikli ve hijyenik şartlarda üretilen sütler pazar sıkıntısı yaşamayacaktır." dedi.

Bayburt Organize Sanayi Bölgesi, Bölge Müdürü Mete Emir ise sanayi açısından az gelişmiş bölgelerde ilham verici yatırımlara ihtiyaç olduğuna değinerek, " Bugün açılışı yapılan tesis umut ediyorum ki, ilimizde tarıma dayalı sanayi açısından öncü bir rol üstlenecektir. Tarıma dayalı sanayi, tarım ve sanayi sektörlerini birbirinin rakibi olmaktan çıkarıp birbirinin tamamlayıcısı haline getirir. Bayburt ekonomik karakteristiği halen tarım eksenli olan bir ildir. Dolayısıyla Bayburt'un planlaması doğru yapılmış fizibil tarıma dayalı sanayi yatırımlara ihtiyacı var. Sayın bakanımız, sayın valimiz, sayın milletvekilimiz ve sayın belediye başkanlarımız bugün burada olarak bu tür yatırımlara verdikleri önemi gösterdiler.  Beklentimiz bu tesisi yeni tesislerin takip etmesidir." dedi.

Katılımcılara Kahvaltı Dünyası Gıda San. Tic. Ltd. Şti. tarafından üretilen ürünlerin hediye edildiği açılış programı verilen kokteylin ardından sona erdi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.