İŞKUR 95 işverenle yüz yüze görüşecek

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) 2015 yılı Nisan ayında “İşgücü Piyasa Araştırması” yapacak.

İŞKUR 95 işverenle yüz yüze görüşecek
Bayburt Postası - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) 2015 yılı Nisan ayında “İşgücü Piyasa Araştırması” yapacak. Araştırma kapsamında İŞKUR personeli Bayburt genelinde 95 işyerini ziyaret edecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bayburt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Akdeniz, araştırmanın 10'un üzerinde istihdam sağlayan ve  2-9 arasında çalışanı olan toplam 95 işyerinin ziyaret edilerek gerçekleşeceğini söyledi.

Bayburt İşgücü Piyasası’nın fotoğrafı çekilerek işgücü ihtiyacının tespit edileceğini kaydeden Akdeniz, “Çalışma sonucunda Bayburt’ta işgücünün yapısı, sektörler bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2015 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derleyeceğiz” dedi.

İşverenlere danışmanlık hizmeti verilecek

İşyeri ziyaretleri esnasında işverenlere İŞKUR hizmetlerini tanıtmanın yanı sıra yükümlülükleri, hakları ile ilgili danışmanlık hizmeti de vereceklerini söyleyen Akdeniz, kuruma kayıtlı olmayan işyerlerinin kayıt altına alınacağını, işverenin İŞKUR’un sunduğu diğer hizmetlere ilişkin görüş ve önerilerini almayı, işgücü yetiştirme alanında işverenlerden etkin olarak yararlanmayı hedeflediklerini söyledi.

Araştırma sonuçlarının raporlaştırılmasının İş-Kur personeli tarafından gerçekleştirileceğini belirten Akdeniz, çalışmanın sonuç raporlarında ilin işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınarak işgücü piyasa yapısı ve işgücü piyasası ihtiyaçlarının ortaya konulacağını, aktif işgücü hizmetlerinden özellikle işgücü yetiştirme kurslarını tespit edilen ihtiyaçlara göre açmayı planladıklarının da altını çizdi.

Geliştirilecek istihdam politikalarının araştırmanın sonuçları dikkate alınarak oluşturulacağını kaydeden Akdeniz, araştırmanın ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması temennisinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.