“İSG’de erteleme, uyumu kolaylaştıracak”

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yumak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda düzenlemeler içeren 6331 sayılı kanunda işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu uygulamasının ertelenmesinin yasaya geçişte uyum problemlerinin aşılması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

“İSG’de erteleme, uyumu kolaylaştıracak”

Bayburt Postası - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yumak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda düzenlemeler içeren 6331 sayılı kanunda işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu uygulamasının ertelenmesinin yasaya geçişte uyum problemlerinin aşılması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Kanunun yürürlüğe girmesiyle mevzuattaki dağınıklığın giderilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Yumak, bunu temin ederken de işyerlerinin yasaya uyum sağlamasına zemin hazırlanması gerektiğine dikkati çekti.

Konuşmasında işletme sahiplerinin risk analizlerini yaptırmaları çağrısını da yineleyen Başkan Yumak şunları söyledi:

”Kanunun mevcut haliyle yürürlüğe girmesi ve uygulama süresinin kısa tutulması esnafımızı, işletme sahiplerimizi zor duruma sokacaktı. Odalar ve Borsalar olarak yaptığımız girişimlerle işyerlerinde işyeri hekimi ve iş sağlığı güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu uygulamasının ertelenmesi gündeme geldi. Bu yöndeki ısrarlı taleplerimiz üzerine, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna kanunun 6. ve 8. maddelerinin yürürlülük tarihinde erteleme yapılması yönünde teklif sunuldu. Komisyonda kabul edilen teklif, Meclis Genel Kurulu ve Cumhurbaşkanlığının onayının ardından yeni haliyle yürürlüğe girecek. Buna göre iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu, 50′den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 01.07.2016 tarihine, 50′den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 01.07.2014 tarihine ertelenecek. Bununla birlikte üyelerimizin risk analizlerini mutlaka yaptırmaları çağrımızı yineliyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.