Destek bitti, fatura işçilere kesildi!

2012 yılında 500 kişiye iş kapısı olacağı hedefiyle açılan Davos Tekstil, Bayburt’taki faaliyetlerini durdurdu. Bayburt Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çok az sayıdaki işletmelerden biri olan Davos Tekstil üretim atölyesi yetkilisi işçi bulamadığından dolayı atölyenin kapısına kilit vurduğunu söylerken, İŞKUR’dan edinilen bilgilere göre ise durum çok farklı!

Destek bitti, fatura işçilere kesildi!

Bayburt Postası - 2012 yılında 500 kişiye iş kapısı olacağı hedefiyle açılan Davos Tekstil, Bayburt’taki faaliyetlerini durdurdu. Bayburt Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çok az sayıdaki işletmelerden biri olan Davos Tekstil üretim atölyesi yetkilisi işçi bulamadığından dolayı atölyenin kapısına kilit vurduğunu söylerken, İŞKUR’dan edinilen bilgilere göre ise durum çok farklı!

Konuyla ilgili açıklamada bulunan firma yetkilisi Muzaffer Özsavaner, Bayburt’ta çalışanların İŞKUR’u tercih ettiğini ve işçi bulamadıklarından dolayı atölyeyi kapattıklarını söyledi. Davos Tekstil olarak iş sıkıntısı yaşamadıklarını, askeri üniformalar diktiklerini ama Bayburt’ta çalıştırdıkları işçilerin iş ciddiyetinden uzak olduğunu belirten Özsavaner, “Son olarak 50 işçi ile çalışıyorduk. Öyle gün oldu ki hiç haber vermeden 15 işçi birden işe gelmedi. Böyle olunca da işlerimiz aksayınca bu kararı aldık” dedi.

Özsavaner, çalışanlarına asgari ücret ve mesai verdiklerini, bugüne kadar ücretten şikayetçi olan bir işçi ile karşılaşmadıklarını belirterek, “İşçilerimizden ücret konusunda herhangi bir şikayet almadık. Asgari ücret veriyorduk ama yürümedi.  Aralık ayı sonu itibariyle de Bayburt’ta bulunan atölyemizi Samsun’un Terme ilçesine götürüp, orada faaliyete geçeceğiz” dedi.

İşçilerin çoğu 6 ayı görmedi!

Öte yandan firma yetkilisi Muzaffer Özsavaner’in yaptığı açıklamaların ardından İŞKUR verilerinden edindiğimiz bilgiye göre,  Meslek Edindirme Kursları kapsamında Davos Tekstil’in 1 yılda 98 İŞKUR kursiyerini çalıştırdığı ortaya çıktı.

6 aylık sürelerle 1 yılda toplam 98 işçiyi İŞKUR kursları sayesinde istihdam eden Davos Tekstil yetkilisi, basında yer alan açıklamalarda bu önemli ayrıntıdan bahsetmiyor. Günlük 25 lira ile birlikte sağlık sigortalarını İŞKUR’un karşıladığı 98 kursiyerin çalıştığı işyerinde bugüne kadar aynı anda ise en fazla 125 kişi istihdam edilmiş.

Kapatma sebebi işçiler mi, kesilen İŞKUR desteği mi?

İŞKUR’un 6 aylık Meslek Edindirme Kursları kapsamında ücretini ödediği ve DAVOS Tekstil’e gönderdiği 98 kursiyerden çoğunun 6 aylık süreyi tamamlayamadığı öğrenildi. 2 aylık bir süre istihdam etme şartının da bulunmasına rağmen çok sayıda işçinin günlük ücretlerinin İŞKUR tarafından karşılandığı bu 6 aylık süreyi geçememesi, dolayısıyla kursiyerlere ilişkin çalıştırma şartlarının yerine getirilememesi üzerine söz konusu projeden 1 yıl süreyle yararlanamayacak olan Davos Tekstil'in bu süreçte işçi çalıştırma maliyeti artacağı için atölyesini kapattığı iddia edildi.

Anahtar Kelimeler:
Davos TekstilOSBİŞKUR
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.