Bayburt'un ilgisini çekmedi!

Doğu Anadolu Bölgesi İstihdam Fuarı (DABİF) ve Kariyer Günleri Erzurum Atatürk Üniversitesi Teknokent Sürekli Eğitim Merkezi binasında açıldı. Üç gün süreyle açık kalacak olan ve Erzurum, Erzincan, Ağrı ve Kars'tan 110 firmanın stant açtığı fuara Bayburt'tan hiç bir firma ilgi göstermedi.

Bayburt'un ilgisini çekmedi!
Bayburt Postası - Doğu Anadolu Bölgesi İstihdam Fuarı (DABİF) ve Kariyer Günleri Erzurum Atatürk Üniversitesi Teknokent Sürekli Eğitim Merkezi binasında açıldı. Üç gün süreyle açık kalacak olan ve Erzurum, Erzincan, Ağrı ve Kars'tan 110 firmanın stant açtığı fuara Bayburt'tan hiç bir firma ilgi göstermedi.

Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜMSİAD) ile İŞKUR'un ortaklaşa düzenlediği istihdam fuarının ikincisi açıldı. Fuar işverenler ile iş arayanları buluşturacak. Fuara Erzurum, Erzincan,Ağrı ve Kars'tan 110 firma katıldı. Fuara 3 gün boyunca çevre illerden yaklaşık 10 bin işsizin katılımı bekleniyor. 100 stantın yer aldığı fuarın açılışı Erzurum Vali Vekili Ertuğrul Egemen, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, TÜMSİAD Şube Başkanı Cafer Burucu ve İŞKUR Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri Mehmet Kurt birlikte gerçekleştirdi.

TÜMSİAD Şube Başkanı Cafer Burucu, çevre illerden işverenlerin katılımıyla gerçekleştirdikleri fuarın ülkeye ve bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Burucu, bölgede en büyük problemlerden birisinin kalifiye ve ara eleman sıkıntısı olduğunu kaydetti. TÜMSİAD Şube Başkanı sözkonusu fuara kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel kuruluşların da katıldığını hatırlatarak "İşsiz gençlerimiz genelde mezun oldukları bölümlerle ilgili iş arayışında bulunuyor. Böylesine bir yanlış algıyı değiştirmek için özel ve kumu kurum ve kuruluşları da fuara katıldı. Bölgemizdeki firmaların en büyük sıkıntısı nitelikli eleman bulmak. Biz de bu sıkıntıyı gidermek amacıyla bu organizasyonu düzenledik." diye konuştu.

"Dünyada işsizlik giderek artıyor"


İŞKUR Hukuk Müşaviri Mehmet Kurt ise dünyada ve Türkiye'de işsizliğin önemli bir problem olduğunu dile getirdi. Avrupa Birliği ülkelerinde Türkiye'ye göre işsizliğin yüksek olduğuna dikkat çeken Kurt, "Dünyada geçen yıl itibarıyla 197 milyon işsiz vardı. Bu rakamın 2015'te 207 milyona ulaşması bekleniyor. Avrupa Birliği ülkelerinde de işsizlik fazla. Komşumuz Yunanistan'da işsizlik oranı yüzde 24, Portekiz'de yüzde 15,ülkemizde ise yüzde 9, 9." diye konuştu. Kurt, Erzurum'da geçen yıl 4 bin kişinin İŞKUR aracılığıyla istihdam edildiğini sözlerine ekledi.

"Kalkınma için istihdam önemli"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, sosyo-ekonomik kalkınmada istihdamın önemli yer tuttuğunu ifade etti. Küçükler, Belediye olarak işsizlikle mücadele kapsamında 60'ın üzerinde meslek edindirme kursları düzenlediklerini dile getirerek "İŞKUR'la düzenlediğimiz kurslarda binlerce gence iş kapısını açabilecek meslek edindirme belgesi verdik. Bunların çoğu kendi iş yerlerini açtı ya da başka yerlerde işe girdi" diye konuştu.

Bayburt'tan katılan olmadı


Öte yandan bu yıl 2. düzenlenen TÜMSİAD ile İŞKUR'un ortaklaşa düzenlediği istihdam fuarına davet edilmesine rağmen Bayburt'tan katılım olmadı. Konuyla ilgili İŞKUR İl Müdürlüğü ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından duyuru yapılmasına rağmen Bayburt'tan katılım gösterilmediği öğrenildi. Bölgedeki iilerden gelen 110 firmanın stand açtığı DABİF fuarını 5 bin kişinin ziyaret ederken, 120 kişinin ise ön iş sözleşmesi imzaladığı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.