75 Yıllık bu tabelayı artık unutun!

1939 yılında açılan ve 75 yıldır şehrin merkezinde, en bilindik markalardan biri olarak hizmet veren Çoruh Lokantası kapatma kararı aldı.

75 Yıllık bu tabelayı artık unutun!
Bayburt Postası - 1939 yılında açılan ve 75 yıldır şehrin merkezinde, en bilindik markalardan biri olarak hizmet veren Çoruh Lokantası kapatma kararı aldı.

Bayburt’un en eski ve tanınmış yüzlerinden biri olan Çoruh Lokantasını, uzun yıllar Hacı Yılmaz Adiloğlu işletmiş, Yılmazoğlu’nun İzmir’e yerleşme kararı almasının ardından ise tarihi lokanta kiraya verilmişti. 15 yıldır Çoruh Lokantası markasını kiralık olarak yaşatan işletmeci, kirayı fazla bularak sözleşmeyi uzatmadı.

"Çek bir buçuk havale!"

Edindiğimiz bilgiye göre, 75 yıldır Çoruh Lokantası olarak belleklerde yer etmiş tabelanın yerinde, artık bir bankanın şubesi yer alacak.
 
“Çoruh Lokantası” markası yaşayacak mı?

1939 yılında alınan “Çoruh Lokantası” isim hakkı, lokantanın ilk kurucularından olan Ali Adiloğlu'nun oğlu Cem Adnan Adiloğlu’na devredilmiş durumda. Adiloğlu’nun da Çoruh Lokantası ismini farklı bir mekanda yaşatması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.