Sinema salonu olmayan iller

Sinema ve tiyatro istatistiklerini güncelleyen TÜİK, sinema salonu olmayan illeri açıkladı.

Sinema salonu olmayan iller
Bayburt Postası - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 'Sinema ve Tiyatro İstatistikleri’ni güncelledi. 2015 verilerine göre Türkiye genelinde sinema salonu sayısı bu yıl, 2014 yılına göre yüzde 8,6 arttı. Sinema sayısının 2 bin 356 yükseldiği ülke genelinde sinema salonlarındaki koltuk sayısı 297 bin 610'a ulaştı.

TÜİK, sinema salonu olmayan illeri de açıkladı. 2015 yılında sinema salonu bulunan il sayısı 74 olarak kaydedilirken, sinema salonu bulunmayan iller Ardahan, Bayburt, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Sinop ve Şırnak olarak belirlendi.



Bayburt, yıllar önce hem sinema hem de tiyatro günlerini sıklıkla yaşayan bir ilçe iken, il olduktan sonra ise sineması olmayan iller arasında yer aldı. 

1960’lı yıllardan 1980’li yıllara kadar şehrin birkaç noktasında sinema salonu olmasına rağmen 2015 yılında sinema salonu olmayan 7 il arasında yer alan üniversite şehri Bayburt, hala beyaz perde özlemini bitirecek işletmeci arıyor.

78 bin kişi ile Türkiye’nin en az nüfusuna sahip olan Bayburt, sinema sektörünün pek ilgisini çekmiyor gibi görülse de tam anlamıyla nedeni bu değil… Bayburt'un, Türkiye genelinde nüfus ortalamasına göre en çok genç nüfusa sahip iller arasında yer alması ve bu genç nüfusun yüzde 25'nin üniversite öğrencisi olması bile sinema izleyicisi bulabilmek için yeterli bir sebep aslında.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sejad 8 yıl önce

ikibuçuk liraya çiğköfte ile hayatını sürdüren öğrenciye sinema biletini kaçtan satacaksınız? Her kuşu gördük, bir kaldı Huma kuşu.

Avatar
Harun 8 yıl önce

Uzaktan Davulun Sesi Hoş gelirmiş... Bir Bayburtlu olarak ve bu işin içinde olan birisi olarak söylüyorum günlük 2000 kişi seyirci den aşağı sinema kurtarmaz. Yani Buda Herkesin Ayda en az 1 filme gitmesi demek ki bu imkansız ötesi...