Merakla beklenen film “Kapital“ vizyona girdi

Sinemaseverler bu hafta komedi, dram, belgesel, aksiyon türlerinden oluşan seçkiler ile buluşuyor.

Merakla beklenen film “Kapital“ vizyona girdi

Sinemaseverler bu hafta komedi, dram, belgesel, aksiyon türlerinden oluşan seçkiler ile buluşuyor. 28 Şubat haftasının öne çıkan filmi ise Usta yönetmen Costa Gavras’ın yönetmen koltuğuna oturduğu “Kapital”. Sermayenin kölesi olan insanların özgürlüğü ne olacak? Sorusuna cevabın arandığı film de Gad Elmaleh, Gabriel Byrne, Liya Kebede rol alıyor. 


Kapital

"Kapital", para dünyasının en gözden çıkarılabilir hizmetkârlarından biriyken onun tartışmasız efendisi haline gelen Marc Tourneuil’ün önlenemez yükselişini konu alıyor. Avrupa’nın en büyük bankası Phenix Bank’ın yeni yönetim kurulu başkanı olunca, Tourneuil kurul üyelerine bir açıklama yapar: “Yeni Robin Hood benim. Yoksullardan çalıp zenginlere vermeye devam edeceğiz.” Costa Gavras’ın deyişiyle, "Sermayenin kölesiyiz. Peki bizi kim özgür kılacak?" Sorusuna cevap arandığı film de Gad Elmaleh, Gabriel Byrne, Liya Kebede ile Natacha Regnier rol aldı. "Kapital", usta yönetmen Costa Gavras'ın kamerasından çıktı. 

Meydan

Son iki buçuk yıldır Mısır Devrimi bitmeyen bir karmaşa olarak sürüyor. Haberlerde yalnızca en kanlı çatışmaları, seçimleri veya milyonların yürüyüş görüntülerini seyrediyoruz. "Meydan", haberlerin ötesine geçip izleyiciyle meydandakilerin bireysel hikâyelerini ve duygusal dramlarını paylaşan birçok özel bir deneyim. Belgesel de haklarının ve özgürlüklerinin peşinde koşan, bu uğurda pek çok farklı güçle mücadele eden genç insanların ilham verici şaşırtıcı hikâyeleri anlatılıyor. Jehane Noujaim’in yönettiği ve Khalid Abdalla, Magdy Ashour, Ahmed Hassan ile Ragia Omran’ın oynadığı "Meydan" en iyi belgesel dalında Oscar adayı. 

Kış Masalı

New York’ta geçen ve bir asırdan uzun bir zaman dilimine yayılan, efsanevi "Kış Masalı" mucizeler, kesişen kaderler ve iyi ile kötünün çok eskilere dayanan mücadelesini anlatıyor. Akiva Goldsman’ın yönettiği ve Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Jennifer Connelly ile Russell Crowe’un oynadığı "Kış Masalı"nın senaryosu da yine akademi ödüllü senaryo yazarı Akiva Goldsman'a ait. Goldsman'ın yönetmenligini üstlendigi ilk film olma özelliğini taşıyan "Kış Masalı", Mark Helprin’in aynı adlı romanından uyarlandı.

Aile Sırları 

Weston ailesinin güçlü kadınlarının çapraşık ve acıklı hikâyesi. Ağustos ayında gerçekleşen Weston ailesinin büyük buluşması, her birinin kendi sorunları ve birbirleriyle yaptıkları içinden çıkılmaz tartışmalarla büyük bir kargaşaya dönüşecektir. İlaç bağımlısı anne Violet Weston’ın başta büyük kızı Barbara ile çatışmalarına, aldatılan diğer çocuklar ve onların çocukları ile olan sorunları da eklenince ortaya dramatik, trajik ve hüzünlü bir mücadele çıkacaktır. John Wells’in yönettiği ve Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor ile Chris Cooper’in oynadığı "Aile Sırları", komedi dram türünde. 

Son Kalan

Marcus Luttrell'in "Lone Survivor" adlı kitabından uyarlanan film, Amerikan ordusuna ait bir takım askerin 2005 yılında Afganistan’daki bir terörist liderini öldürmek için çıktıkları görevde Taliban tarafından pusuya düşürüldükten sonra hayatta kalma mücadelelerini anlatıyor. Amerikan tarihindeki en büyük yenilgilerden biri olduğu belirtilen ‘Operasyon Kırmızı Kanatlar’dan hayatta kalan tek kişi, Marcus Luttrell’ın verdiği olağan dışı savaşın hikâyesi. Peter Berg’in yönettiği "Son Kalan" da Mark Wahlberg, Eric Bana ile Taylor Kitch rol aldı. 

Sürgün İnek

Şevket ve Cemile Gomalak köyünde yaşayan, çocukları olmamış bir çiftir. İçlerinde ki çocuk sevgisini Sarıkız isimli ineklerine vermişlerdir. Biraz haylazdır Sarıkız, ipini koparıp kaçar. Bir gün yine kaçıp okulun bahçesine girer ve kendi gibi haylaz olan Ercan’ın da istemeden yönlendirmesiyle büstü çarpıp kırar. Asıl olaylarsa bundan sonra başlar. Yaşanmış bir olaydan esinlenilen ‘Sürgün İnek’ filminin çekimleri Muğla-Yatağan ilçesinin Bözüyük köyünde yapıldı. Yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalışılan filmin Yönetmenliğini Ayhan Özen, senaristliğini Serkan Öztürk, üstlendi. Dev bir oyuncu kadrosuna sahip olan "Sürgün İnek" filmi için Yeşilçam sinemasının fenomen ve genç kuşağın çok önemli oyuncuları bir araya geldi. Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez, Fırat Tanış, Cezmi Baskın, Eşref Kolçak, Yılmaz Guruda, Vildan Atasever, bu isimlerden sadece bir kaçı.

Gulyabani

Dört kadın, fantastik bir filmin senaryosunu yazmak üzere korku dolu bir ormanda yer alan av evine gider. Dört güzel kadın, atmosferi soluyup mekânı keşfetmeye çalışırken, peş peşe beklenmedik olaylarla karşılaşırlar ve kendi korkuları ile yüzleşmek zorunda kalırlar. İlk olarak "Süt Kardeşler" filmi ile sinemada boy gösteren Gulyabani, bu sefer hem korkutacak hem de güldürecek. Deniz Uğur, Ceyda Ateş, Melike Öcalan ile Didem Balçın’ın oynadığı 'Gulyabani'nin yönetmen koltuğunda Orçun Benli oturuyor.

Filmleri izleyebileceğiniz sinema salonları

Erzurum Cinemaximum 

Adres: Erzurum A.V.M. Yavuz Sultan Selim Bul. Solakzade Camii yanı No:43 Yenişehir/Erzurum

Tel : (442) 316 63 63

Erzurum Cinetekno

Adres: Erzurum

Tel: (422) 282 20 83

Erzurum Cafe De Sinema

Adres: Atatürk Üniversitesi Kampüsü Erzurum

Tel : (442) 231 31 31

Trabzon Lara

Adres: Uzun Sok. Saray Çarşısı Trabzon

Tel: (462) 321 00 06

Trabzon Royal

Adres: Gazipaşa Mah. Cudibey Mektep Sok. No:6/C Trabzon

Tel: (462) 323 33 77

Trabzon Cinemaximum 

Adres: Trabzon Forum AVM Devlet Sahil Yolu Cad. 100.Yıl Parkı Yanı Değirmendere/Trabzon

Tel : (462) 330 10 01

Trabzon Atapark Avşar

Adres: Gülbahar Hatun Mah. İnönü Cad. Bodrum ve Zemin Kat Varlıbaş Atapark Avm Trabzon

Tel : (462) 223 18 81

Cihan Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.