Mandela'nın yaşam öyküsü vizyonda

Sinemaseverler bu hafta 6’sı yabancı olmak üzere 10 yeni film ile buluşuyor. Haftanın öne çıkan filmi ise “Mandela: Özgürlüğe Giden Yol”

Mandela'nın yaşam öyküsü vizyonda
Bayburt Postası - Sinemaseverler bu hafta 6’sı yabancı olmak üzere 10 yeni film ile buluşuyor. Uzun süredir merakla beklenen “Mandela: Özgürlüğe Giden Yol” filmi ise yine bu hafta izleyici ile buluşacak olan filmler arasında yer alıyor.

Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol 

Dünyaya ilham vermiş bir liderin etkileyici gerçek hayat hikayesi. Filmde Nelson Mandela´yı Idris Elba oynuyor.

5 Aralık 2013 tarihinde hayata gözlerini yuman, Güney Afrika´nın efsaneleşen özgürlük savunucusu Nelson Mandela´nın yaşamını kronolojik biçimde takip eden film, Mandela´nın bir taşra kasabasındaki çocukluğundan başlayarak, Güney Afrika´nın demokratik seçimlerle iş başına gelen ilk başkanı olmasına kadar geçen sürecini sinemaya taşıyor.

Mandela, henüz genç bir hukuk öğrencisiyken, politikaya duyduğu büyük ilginin sonucunda Güney Afrika´da demokrasinin en önde gelen savaşçılarından biri olur. 1964 yılında çarptırıldığı hapis cezasıyla birlikte kontrol altına alınsa da 27 yılın ardından özgürlüğüne kavuştuğunda mücadelesine devam eder. 1993 yılında Nobel Barış Ödülü´ne layık görülen Mandela, bir yıl sonra ülkenin ilk siyahi başkanı olarak göreve gelir.

Baskın 2 

İlk filmin kaldığı yerden devam eden bu ikinci filmde Rama, ailesini korumak adına çok büyük riskler almıştır. Kurnazlığı ve yeteneklerinin yardımıyla, polisin yaklaşmaya cesaret edemediği suç çetesinin içine sızan Rama'nın ailesini tamamen güvenliğe kavuşturacak tek şey ise son bir kez tehlikeli bir savaşa atılma cesaretini göstermektir. Kurduğu yeni ilişkilerin ardından bu kez önüne, polis camiasındaki müthiş yozlaşmış yapı çıkacaktır.

Nuh: Büyük Tufan 

Kabil'in soyundan gelen insanoğlu, kuşaklardır Yaradan'ın çizdiği iyilik yolundan sapmış, dünyanın tüm güzelliklerini ve nimetlerini sonuna kadar emip tüketerek yeryüzünü yaşanmaz hale getirmiştir. Dahası bir parça et için her türlü ahlaksızlık, hırsızlık, cinayet ve kaos normal hale gelmiştir. İnsanlığın bu sefil hali karşısında Nuh rüyasında, Yaradan'ın kendisini yaşanacak büyük bir tufana karşı uyardığını görür. Yaradan ondan büyük bir gemi inşa etmesini ve yeryüzünde yaşayan tüm hayvan cinslerinden bir çift almasını emreder. Bu gemi aynı zamanda ailesinin de tek kurtuluşu olacaktır. Tufanın yaklaşmakta olduğunu öğrenen sapkın insanoğlu ise geminin içine girmek için Nuh'a karşı saldırıya geçecektir....

Nuh Peygamber rolünde Akademi Ödüllü Russell Crowe'u izlediğimiz filmde Crowe'a Jennifer Connelly, Emma Watson ve Anthony Hopkins gibi isimler eşlik ediyor. Epik öğlerin yanısıra fantastik unsurları da bir araya getiren filmin yönetmeni ise en son Siyah Kuğu (Black Swan) filmiyle izleyici karşısına çıkan ünlü yönetmen Darren Aronofsky.

Kan Kokusu 

Parkers ailesi, babaları Frank’in katı kurallarıyla herkesten uzak, münzevi bir hayat sürmektedir. Annelerinin beklenmeyen ölümünün ardından Iris ve Rose küçük kardeşleri Rory’ye göz kulak olmanın yanı sıra geçmişe ait ürkütücü bir sırrın yeni yüklenicileri olacaklardır. Fırtına nedeniyle taşan nehir ailenin sakladığı vahşi sırrın ipuçlarını ortaya çıkarınca, evlerinin kapısı yıllarca uzak durdukları kasabalı tarafından çalınmaya başlanacaktır.

Bırakmak İstiyorum

''Bırakmak İstiyorum'' filminin sigara içen izleyiciler için bir müjdesi var! Zira film, şimdiye kadar sigaranın sağlığa ne denli zararlı olduğunu alışılagelmiş metin ve yöntemler üzerinden izleyiciye sunan yapımların aksine sigara içenleri sigara bağımlılığıyla yüzleştiriyor ve sigaranın aslında yaşanan sıkıntıların çözümünden ziyade bu sıkıntıların nedeni olabileceği noktasının üzerini çiziyor.

Terapist ve eğitmen Emre Üstünuçar’ın mesleki deneyimleri eşliğinde sigara bağımlılığına ayna tutan filmin yönetmeni Yücel Yolcu.

Çocuk Büyütme Rehberi 

Valentin'in (Eugenio Derbez) hayatı, eski sevgilisinin bir gün gelip ona kızını getirdikten sonra kaçmasıyla tamamen değişecektir. Bebekle tek başına kalan Valentin, zamanla kızına alışır, ona hem annelik hem de babalık eder. Kızının annesini bulmak için Los Angeles'a taşınır, orada iyi bir dublör olarak kendini ispat eder. Ancak kızı büyüdükçe annesinin yokluğunu aramaya, onu hayali kavramlarla özdeşleştirmeye başlar. İşte o zaman Valentin, kızının annesini bir an önce bulması gerektiğini anlar.

Mandıra Filozofu

Mustafa Ali'nin içinde yaşadığı dünya düzenine karşı koyduğu tavır, onu Muğla'nın Çökertme köyünün yakınlarında, ıssız bir kulübede yaşamaya kadar götürür. Felsefe bölümü mezunu olan Mustafa Ali burada doğayla iç içe, modern hayatın getirisi olan her şeyden uzak bir yaşam sürer ve zamanının tamamına yakınını kitap okuyarak geçirir. Çalışmaya ise kesinkes karşıdır. Cavit ise kurnaz ve çalışkan bir işadamıdır ve yeni projesi için Çökertme köyüne gelir. Amacı Mustafa Ali'nin sahip olduğu araziyi satın alıp yerine kazanç getirecek bir butik otel yaptırmaktır. Ne var ki İstanbul'dan gelen bu beklenmedik konuğun hayatı Mustafa Ali ile tanıştıktan sonra eskisi gibi olmayacaktır.

Birol Güven'in senaryosunu yazıp Müfit Can Saçıntı'nın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Müfit Can Saçıntı ve Rasim Öztekin paylaşıyor.

Aşk Oyunu

Aşk Oyunu, 28 yaşında İstanbul'da yaşayan Mengenli profesyonel bir aşçı olan Cevat'ın, bir gece rüyasında vefat etmiş babasını görmesi ve onun direktiflerinin peşinden gidişini perdeye taşıyor. Cevat, rüyasına giren babasından Galatasaray'ın şampiyon olma tüyolarını alır ve işe koyulur. Fakat Cevat ve arkadaşlarının hiç hesaba katmadığı bir şey olacak ve genç adamın hayatı ve ilişkisinin arasında patlak verecek bir maceraya yelken açacaktır.

Meleklerin Mucizesi

Geçmişin gölgelerinden kurtulamayan ve kendini bir türlü affedemeyen Hakan'ın sıkıntılarla örülü hayatı, bir meleğin hayatına girmesi sonrasında mucizelerle tanıklık etmeye ve hızla değişmeye başlar. Nur Türkşen'in yapımcılığını üstlenip senaryosunu Alev Toprakoğlu Uzma ile birlikte yazdığı, en son Peri Masalı filmiyle kamera arkasına geçen Biray Dalkıran'ın yönetmenliğini yaptığı film romantik komedi türünde. Başrollerini Hakan Türkşen ile Gaye Gürsel'in paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda Ayşen Gruda, Altan Erkekli ve Cem Kılıç gibi isimler yer alıyor.

Büyüler Evi: Sihirbaz Kedi

Ailesi tarafından terk edilen yavru kedi Şimşek, yalnız ve kaybolmuş bir halde fırtınadan korunmaya çalışırken emekli bir sihirbaz olan Lawrence'ın gizli malikanesini keşfeder. İçerisi lunapark kadar eğlence dolu olan bu malikanede hepsi birbirinden farklı hayvanlarla birlikte yaşayan sihirbaz, kedi Şimşek'i de aralarına kabul eder. Şimşek kısa süre içerisinde kendini evinde gibi hissetmeye başlamış olsa da bir süre sonra Lawrence ayağını kırar ve hastaneye kaldırılır. Bunu fırsat bilen yeğeni evi sattırması için Lawrence'ı kandırmaya çalışır. Yeğenin unuttuğu şey evin içerisinde yaşayan bu sevimli halkın yerlerinden ayrılmaya niyeti yoktur. Ev sakinleri zekice bir plan kurgulayarak bu malikaneyi büyülü bir köşke dönüştürürler.

Filmleri izleyebileceğiniz sinema salonları

Erzurum Cinemaximum 

Adres: Erzurum A.V.M. Yavuz Sultan Selim Bul. Solakzade Camii yanı No:43 Yenişehir/Erzurum

Tel : (442) 316 63 63

Erzurum Cinetekno

Adres: Erzurum

Tel: (422) 282 20 83

Erzurum Cafe De Sinema

Adres: Atatürk Üniversitesi Kampüsü Erzurum

Tel : (442) 231 31 31

Trabzon Lara

Adres: Uzun Sok. Saray Çarşısı Trabzon

Tel: (462) 321 00 06

Trabzon Royal

Adres: Gazipaşa Mah. Cudibey Mektep Sok. No:6/C Trabzon

Tel: (462) 323 33 77

Trabzon Cinemaximum 

Adres: Trabzon Forum AVM Devlet Sahil Yolu Cad. 100.Yıl Parkı Yanı Değirmendere/Trabzon

Tel : (462) 330 10 01

Trabzon Atapark Avşar

Adres: Gülbahar Hatun Mah. İnönü Cad. Bodrum ve Zemin Kat Varlıbaş Atapark Avm Trabzon

Tel : (462) 223 18 81

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.