‘Gişedeki film ücretsiz izlenir mi?’ demeyin

Daha önce Bayburt’ta ücretsiz olarak gösterime giren gişe filmlerinden Fetih 1453’ten sonra bir başka gişe filmi Çanakkale 1915, Bayburt’ta ücretsiz olarak gösterime girecek...

‘Gişedeki film ücretsiz izlenir mi?’ demeyin

Bayburt Postası - Sinema salonu bulunmayan illere müjdeli bir haber geldi. Daha önce Bayburt’ta ücretsiz olarak gösterime giren gişe filmlerinden Fetih 1453’ten sonra bir başka gişe filmi Çanakkale 1915, Bayburt’ta ücretsiz olarak gösterime girecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 18 Ekim’de vizyona giren ve gişe rekorları kırması beklenen Çanakkale 1915 adlı sinema filminin, aralarında Bayburt’unda bulunduğu sinema bulunmayan 11 ilde gösterime gireceğini açıkladı.

Filmin yapım şirketi FİDA Film ile özel bir anlaşma imzalayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, filmi, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kilis, Sinop, Şırnak ve Tunceli'de halk ile buluşturacak.

Konuyla ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada, Çanakkale 1915 adlı filmin gösteriminin yapılacağı kentlerin özel olarak belirlendiği, bu illerin tek bir sinema salonunun dahi bulunmadığı 11 il olduğu kaydedildi.

Özellikle gençlerin ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği filmin ücretsiz gösterimi konusunda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, FİDA Film'e teklif götürdüğü ve böyle bir anlaşmaya gidildiği belirtildi.
Turgut Özakman’ın eserinden sinemaya aktarılan ve yönetmenliğini Yeşim Sezgin’in yaptığı filmde Şevket Çoruh, İlker Kızmaz, Serkan Ercan gibi ünlü isimler rol aldı.

18 Ekim'de vizyona giren filmin 3-4 Kasım tarihlerinde Bayburt’ta da, Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gösterime girmesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.