‘Büyük Usta’ vizyona giriyor

Sinemaseverler bu hafta, animasyon, dram, aksiyon türlerinden oluşan yapımlar ile buluşuyor.

‘Büyük Usta’ vizyona giriyor

Sinemaseverler bu hafta, animasyon, dram, aksiyon türlerinden oluşan yapımlar ile buluşuyor. Haftanın öne çıkan yapımı Hong Kong, Çin, Fransa ortak yapımı “Büyük Usta”. Çin’deki dövüş sanatları geleneğinin köklerine odaklanan filmin yönetmeni Kar Wai. 

Büyük Usta

1930'larda Güney Çin'i tek ilgi odağı merkezi haline getiren şey dünyaya dalga dalga yayılmakta olan dövüş sanatları geleneği olur. Dövüş sanatlarına ilgi duyan insanlar, eğitim almak için bu bölgede yer alan ve profesyonel dövüşçüleriyle ünlü olan Foshan'a gelmektedir. Ünlü dövüş ustaları ve karşılaştıkları bu kişiler arasında yaşanan çeşitli çatışmalar ise tam konsantrasyon gerektirmektedir. Dövüşler sona erene kadar içeride bulunan kişilerin dışarıyla olan tüm bağı kopar ve zorlu bir süreç başlar. Son derece alçakgönüllü bir dövüş sanatçısı olan IP Man de bunlardan biridir... Uzak Doğu dövüş sanatlarında yanlış ya da doğru yoktur. Yalnızca en son ayakta kalan vardır. Kar Wai’nin yönettiği ve Ziyi Zhang, Tony Leung, Chiu Wai, Cung Le ile Qingxiang Wang’ın oynadığı “Büyük Usta”, Hong Kong, Çin, Fransa ortak yapımı.

Rüzgar Yükseliyor

Film, Jiro’nun yaşamını, Kanto depremini ve Japonya’nın 2. Dünya Savaşı’na girişini konu ediniyor. Jiro uçmayı ve güzel uçaklar tasarlamayı hayal etmektedir. Erken yaşlardan itibaren miyop olan ve pilotluk yapması mümkün olmayan Jiro, 1927 yılında Japonya’nın önde gelen havacılık şirketlerinden birinde kendine iş bulur. Dehası kısa bir sürede fark edilir ve Jiro dünyanın en ünlü ve sayılı uçak tasarımcılarından biri olur. Hayao Miyazaki’nin yönettiği ve “Rüzgar Yükseliyor” animasyon sevenler için. 

Hız Tutkusu

Tobey Marshall ailesinin otomotiv dükkânını işletmektedir. En büyük hobisi sokaklarda arkadaşlarıyla araba yarışlarına katılmaktır. Çok mutlu bir adam olan Tobey, işlemediği bir suç yüzünden hapse atılınca tüm hayatı tepetaklak olur. Bedeli ne olursa olsun 2 yıllık hapis cezası bittikten sonra düşmanlarından intikamını alacaktır. Scott Waugh’un yönettiği ve Aaron Paul, Dominic Cooper, Scott Mescudi ile Imogen Poots’un oynadığı Hız Tutkusu EA Games’in 40 milyon adet satan video oyunu “Hız Tutkusu” aşkın, heyecanın ve aksiyonun bir arada bulunduğu bir film. 

Zaman Makinesi

Tolga’nın babası Ali Rıza Bey vefat eder, tüm servetini annesine bırakırken Tolga’ya sadece Anadol STC 16 marka eski bir otomobil bırakır. Tüm mirastan men edilen Tolga sinirlenir ve arabaya atlayıp uzaklaşmak ister. Sinirle başına gelenleri eleştiren Tolga bir anda havalanan arabası ile kendisini gökyüzünde bulur ve araba onu kumsala ulaştırır. Aram Gülyüz’ün yönettiği “Zaman Makinesi 1973’te” Gürgen Öz, Seda Bakan, Mustafa Uzunyılmaz ile Zihni Göktay’ın rol aldı. Film de Tolga’nın günümüzden geçmişe gidişini ve 1973 senesinde başına gelen olayları anlatılıyor.

Sadece Sen 

Görme engelli Hazal ile eski bir boksör olan Ali’nin yolları sürpriz bir şekilde kesişir. Ali’nin gösterdiği sevgi, karanlığa mahkûm olmasına rağmen hayat dolu olan genç kız Hazal için bir umut olur. Kader onları aşk ile birleştirir ancak Ali’nin karanlık geçmişi ikisinin de bilmediği bir gerçeğin ortaya çıkmasına sebep olacaktır. Ali, Hazal için hayatını tehlikeye sokacak bir oyunun içine girer. Aşkı uğruna girdiği bu mücadele yine onların kaderini belirleyecektir. Hakan Yonat’ın yönettiği ve Belçim Bilgin, İbrahim Çelikkol, Kerem Can ile Necmi Yapıcı’nın oynadığı “Sadece Sen”in müziği Yıldıray Gürgen imzasını taşıyor. 

Bay Peabody Ve Meraklı Sherman: Zamanda Yolculuk

Bay Peabody, büyük bir işadamı, kaşif, bilim adamı, gurme, Olimpiyat Madalyası sahibi bir atlet ve bir dahi olmasının yanında, dünyanın en zeki ve en başarılı… köpeğidir. Bir numaralı icadı Wabac makinesi sayesinde o ve evlâtlık aldığı insanoğlu Sherman zamanda geri giderek dünyamızı değiştiren olaylara tanıklık ederler. Rob Minkoff’un yönettiği “Bay Peabody ve Meraklı Sherman: Zamanda Yolculuk” Bay Peabody karakterinin ülkemizde Yekta Kopan’ın sesiyle hayat bulduğu animasyon, hem çocuklar hem de büyüklerin bayılacağı bir yapım.

Köksüz

Bir kaybın ardından yeniden aile olmayı başaramayan, gün geçtikçe kendini yok eden 4 karakterin kaybolma hikâyesi. Beklenmedik bir kayıpla sarsılan bir ailenin, bu kaybın ardından nasıl baş edeceklerini bilemedikleri yeni durumla karşı karşıya kalmaları, aile içindeki erk mücadelesi ve yetersizlik, kaçışlar, iletişimsizlik, suçluluk, bunun yarattığı öfke ve bunalım; aidiyet hissi ve bu hissin yoksunluğunun insanları sürüklediği uçlar üzerine bir film. Deniz Akçay’ın yönettiği ve Ahu Türkpençe, Lale Başar, Savaş Alp Başar ile Sekvan Serinkaya’nın oynadığı “Köksüz”, dram türünde. 

Dursun Çavuş

Film, 1976 yılı seçimlerinde Adıyaman Belediye Başkanlığına aday olan ve seçim çalışmalarına rağmen sadece 3 oy alan, yörenin çok sevilen insanı Postacı Dursun Çavuş’u konu alıyor. Postacı Dursun Çavuş seçim meydanlarında deve sırtında gezerek birçok vaatlerde bulunuyor ve hatta Adıyaman’a deniz bile getireceğini de söylemeyi ihmal etmiyor. Ali Engin’in yönettiği ve Turan Özdemir, Tarık Papuçcuoğlu, Perihan Savaş ile Selahattin Taşdöğen’in oynadığı Dursun Çavuş’un senaryosu Burak Tarık’a ait.

Filmleri izleyebileceğiniz sinema salonları

Erzurum Cinemaximum 

Adres: Erzurum A.V.M. Yavuz Sultan Selim Bul. Solakzade Camii yanı No:43 Yenişehir/Erzurum

Tel : (442) 316 63 63

Erzurum Cinetekno

Adres: Erzurum

Tel: (422) 282 20 83

Erzurum Cafe De Sinema

Adres: Atatürk Üniversitesi Kampüsü Erzurum

Tel : (442) 231 31 31

Trabzon Lara

Adres: Uzun Sok. Saray Çarşısı Trabzon

Tel: (462) 321 00 06

Trabzon Royal

Adres: Gazipaşa Mah. Cudibey Mektep Sok. No:6/C Trabzon

Tel: (462) 323 33 77

Trabzon Cinemaximum 

Adres: Trabzon Forum AVM Devlet Sahil Yolu Cad. 100.Yıl Parkı Yanı Değirmendere/Trabzon

Tel : (462) 330 10 01

Trabzon Atapark Avşar

Adres: Gülbahar Hatun Mah. İnönü Cad. Bodrum ve Zemin Kat Varlıbaş Atapark Avm Trabzon

Tel : (462) 223 18 81


Cihan Haber Ajansı

)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.