2018 yılında Bayburt'ta kaç film gösterime girdi?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2018 yılı sinema istatistikleri yayınlandı.

2018 yılında Bayburt'ta kaç film gösterime girdi?
Bayburt Postası - Özel bir girişimcinin isteği ve ısrarlı takibi sonucunda uzun yıllar sonra küçük de olsa bir sinema salonuna kavuşan Bayburt, TÜİK’in verilerinde reva görüldüğü ‘sinema salonu olmayan iller’ kategorisinden kurtardı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2018 yılı sinema istatistikleri yayınlandı. TÜİK Erzurum Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre Bayburt’ta mevcut tek solunda yıl boyunca 7 film gösterime girdi. Sinema anlamında bir hayli zengin bir il olan Erzurum’da 33 sinema salonunda 536 film gösterime girerken, 5 sinema salonuna sahip olan Erzincan’da ise 107 film izleyici ile buluştu.

Öte yandan Türkiye genelinde sinema salonu sayısı 2018 yılında, 2017 yılına göre %6,2 artarak 2 bin 858 oldu. Bu dönemde sinema salonlarındaki koltuk sayısı %4,2 artarak 342 bin 813 seyirci kapasitesine ulaştı. 

Anahtar Kelimeler:
Bayburtta Sinema
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.