Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, EMITT Turizm Fuarı'nda

2021 yılında Avrupa Müze Ödülü'nü Bayburt'a taşıyan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’de yer alacak.

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, EMITT Turizm Fuarı'nda

Bayburt Postası - 9-12 Şubat tarihleri arasıda Tüyap Fuar Merkezi'nde gerçekleşek olan fuarda, kültür mirasını görünür kılmakta gösterdiği başarı ve özgün yapısı ile Avrupa Müze Formu tarafından 2021 yılında Yılın Müzesi ödülüne layık görülen Kenan Yavuz Etnografya Müzesi standı, 4 gün boyunca misafirlerini ağırlayacak. 

Müze Kurucusu Kenan Yavuz, müzenin, dünyanın en değerli müzecilik ödülüne layık görülmesi ile Anadolu ve Bayburt kültürünü dünyaya tanıtmak için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Yeni kuşak turizm anlayışının tabiat ve sosyal yaşam ile bütünleşmiş, kültürel dokuyu özümseyen ve ziyaretçileri ile buluşturan bir anlayışa oturduğunu söyleyen Yavuz, "Kültür ve deneyim turizminde öncü olmak için ve yeni turizm arayışlarına cevap vermek için inşa ettiğimiz konaklama tesisimiz Loru Han ile birlikte fuarda kendimizi tanıtacağız" dedi.

Türkiye'nin ilk etnografik müze oteli: Loru Han

Loru Han'ın özgün yapısı ile Türkiye’nin ilk etnografik müze oteli olduğunu ifade eden Yavuz, Bayburt’un çok daha fazla düzeyde bir turizm destinasyonu olması gerektiğini, ödüllü müzelerin bu amaç için önemli bir girdi sağladığını, kalenin kültür yolu projesiyle kazandığı yeni yüzünün bu amaca katkı sağlayacağını söylerek, "Tüm bunlar Bayburt'u turizmin yıldızı yapabilir. Yeter ki el birliği ile çalışalım" dedi.   

50 bin ziyaretçi bekliyoruz

Loru Han ile birlikte müzeye bu sezon 50 bin ziyaretçi beklediklerini. EMITT Fuarı'nda yerli ve yabancı turizm acentaları ile görüşmeler yapacaklarını söyleyen Yavuz, "Biz müze olarak Eko Turizmin en özgün örneğini ortaya koyduk. Geleneksel hale getirdiğimiz festivallerimiz ile ziyaretçilerimiz sadece gezmiyor aynı zamanda yaşayarak deneyimleme imkanına kavuşuyorlar. Loru Han restoranımızda Bayburt Gastronomisini misafirlerimize sunuyor, Bayburtlu kadınların el emeği göz nuru el sanatlarına pazar yaratmaya çalışıyoruz. Bayburt’un genel anlamda sosyal yaşam kalitesini artırarak yüzbinlerce turiste ev sahipliği yapabiliriz. Gençlerimizin artık büyükşehirlere göç etmesinin önüne geçecek en önemli aksiyonumuz turizm olacaktır" şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hamiyet yücesoy-dısburg 2 yıl önce

bütün bayburtlulara ve sanat sevenlere müjde,100 tonluk ali taşı sanki havada,
duruyor,kale altı saruhan köyü bayburt slm