Bayburt'ta asırlık sandıklar görücüye çıktı!

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde asırlık sandıklar yarıştı.

Bayburt'ta asırlık sandıklar görücüye çıktı!

Bayburt Postası - Bayburt’un Demirözü ilçesine bağlı Beşpınar köyünde bulunan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nde düzenlenen ve 100-150 yıllık sandıkların yer aldığı ‘Sandıkların Hikayesi’ yarışması renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Evlerinde eski sandıklara gözü gibi bakan hanımlar onları süsleyerek görücüye çıkardı.

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi ile Bayburt Üreten Eller Bayburt Kadın Festival Komitesi ortaklığınca “Sandıkların Hikayesi” adlı yarışma düzenlendi. Yarışmada jürinin ön elemesinden geçen 100- 150 yıllık 10 adet sandık sergilenerek hikayeleri anlatıldı.
 
Geçmişin güzel günlerine perde aralamak ve gelecek nesillere bu güzelliklerin aktarılmasını sağlamak için düzenlenen yarışmada bazı sandıkların hikayeleri katılımcıları duygulandırdı.
Yarışma sonunda birinci gelen iki sandığa çeyrek altın, diğer yarışmacılara ise gram altın hediye edildi.

Yarışmayla ilgili bilgi veren Kenan Yavuz, “Sandıklar; Anadolu’nun ruhudur, el emeği göz nuru çeyizlerin buluşma mekanıdır. Hatıraların, nice sırların, mutlulukların ve hüzünlerin, evlerin en güzel köşelerinde zamana meydan okuyan güzellikleridir. Kültür mirasımızı görünür kıldığımız için Avrupa’da yılın müzesi olduk. Çünkü biz kaldık, Anadolu kaldık. Etkinliği birlikte organize ettiğimiz Üreten Eller Bayburt Kadın Festival Komitesi üyelerine, başkanına teşekkürler” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt lu Salih 3 yıl önce

Sn Yavuz
Yapmış olduğunuz fedakar çalışma nedeni ile teşekkür ediyorum.Bayburt ta sizin kurmuş olduğunuz bu müze sayesinde köylerine ev yapmak isteyenler beton yerine tarihi yapılardan yapmalarına vesile olursunuz inşAllah