Bayburt karasularına giren ilk denizaltı!

"10" isimli sergide yer alacak olan çalışmalardan biri de, fotoğrafta görülen denizaltı...

Bayburt karasularına giren ilk denizaltı!
Bayburt Postası - 10. yılını kutlayan Baksı Müzesi, bir yandan ziyaretçilerini ağırlarken diğer yandan da hummalı bir şekilde 10. yıl sergisine hazırlanıyor. Konserler ve çeşitli etkinliklerle Ağustos ayında açılışı yapılacak olan büyük sergide, geleneksel ve güncel eserler bir arada sergilenecek. 

"10" isimli sergide yer alacak olan çalışmalardan biri de, fotoğrafta görülen denizaltı... Açıkhava heykelleri ile tanınan heykeltıraş Kemal Tufan'a ait metal "denizaltı", geçtiğimiz günlerde Baksı Müzesi'ne getirildi ve Baksı vadisinde 'karaya oturarak', serginin açılacağı günü beklemeye başladı.

"10" isimli sergi hakkında kısa bir bilgi veren Prof. Hüsamettin koçan, şunları söyledi:

"Alman küratör arkadaşımız bu sene '10' üst başlıklı sergi düzenliyor. Yani bizim müzemizdeki geleneksel ürünlerle güncel olanları aynı mekanda sergiliyor. Bir Bayburt kilimiyle günümüzün en önemli sanatçılarından birisinin işi yan yana sergilenecek. Öyle bir ilişki oluşturuyor. Bu bizim açımızdan son derece heyecanlı. Ağustos ayında bu sergiyi büyük konserler ve diğer etkinlikler eşliğinde açacağız."



Fotoğraf: Büşra Çeltikçi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.