Baksı Müzesi'nde '69 Kadın 69 Tuval Resim Etkinliği'

Bayburt Üreten Eller Kadın Kültür Sanat Festivali kapsamında Baksı Müzesi'nde '69 Kadın 69 Tuval Resim Etkinliği' gerçekleşti.

Baksı Müzesi'nde '69 Kadın 69 Tuval Resim Etkinliği'

Bayburt Postası - 69 kadının resim çizdiği etkinlikte kadınlar duygularını resimlerle anlattılar.

Müze kurucusu Hüsamettin Koçan, gerçekleştirilen etkinlikten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, müze olarak kadınların her türlü faaliyetlerini desteklediklerini söyledi.

Koçan, yapılan resimlerde umutla birlikte endişelerin de resmedildiğini gördüğünü vurgulayarak, gençlerin resimlerde daha endişeli resimler çizdiğini, orta yaştaki kadınların daha umutlu çizimler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yapılan etkinlikte kadınların dünyaya bakış açısını görmenin mümkün olduğunu ifade eden Koçan, "Çizilen resimler kadınların kimliklerini, dünyaya bakış açılarını yansıtıyor. Cıvıl cıvıl ve gelecekçi iyimser bir tablo görüyorum. Bu gibi bir etkinliğin içerisinde olmaktan mutluluk duyuyorum. Her alanda olduğu gibi sanat alanında kadınları görmek gerçekten umut verici" şeklinde konuştu.

Pandemi koşullarından dolayı etkinlik fırsatı bulamayan kadınlar festival kapsamında iyi vakit geçirerek eğlendiklerini dile getirdiler.

Resim etkinliği kadınların çizimlerinin değerlendirilmesinin ardından son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kop fırtınası-erzincan 2 yıl önce

sn koçana müjde 100 tonluk,ali taşı sanki havada duruyor,saruhan köyü kale,
altında.devasa duruş.!!