8 aylık kurs sergiyle taçlandı

Bayburt Gençlik Merkezi resim atölyesi kursiyerlerinin yaptığı resimler yıl sonu sergisiyle beğeniye sunuldu.

8 aylık kurs sergiyle taçlandı
Bayburt Postası - Bayburt Gençlik Merkezi resim atölyesi kursiyerlerinin yaptığı resimler yıl sonu sergisiyle beğeniye sunuldu.

Gençlik Merkezi'nin bahçesinde açılan sergiye Gençlik Merkezi Müdürü Savaş Erel, kurs öğretmeni Sema Turgut, kursiyer öğrenciler ve aileleri katıldı.

Resim kursu öğretmeni Turgut, kursların Gençlik Merkezi'nce ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin okul eğitiminin yanı sıra onlara sosyal ve kültürel alanda da katkı sunmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Eylül ayında başlayan ve sekiz ay devam eden kurslarda çocukların resimle birlikte hayal yeteneklerinin de geliştiğini belirten Turgut, "Kurs süresince çocuklarımızın yaptığı her eser onların duygularını açığa çıkarmasında onlara yardımcı oldu. Çünkü rengarenk boyalarla beyaz kağıtlara çizdikleri her bir çizgi ile onlar kendilerini anlattı" dedi.

Turgut, çocukların resimle birlikte gerçekle hayal arasındaki farkı da öğrendiklerini ifade ederek, "Ben anne babaların çocuklarının çizdiği resimleri kendilerine anlatmasına fırsat vermelerini de kendilerine öneriyorum. Çünkü böylelikle çocuğunuzla yaptığı resim hakkında onunla konuşursanız çocuğunuzun hem dil hem de duygusal gelişimine katkıda bulunur, onun içsel dünyasına dair başka yollarla ifade edemeyeceği şeyleri de öğrenirsiniz." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BİLGİN 8 yıl önce

RESİMDE GÖRÜNEN 4 TUVAL DE DEMİRHAN KIRTASIYEDEN ALINMIŞ HAZIR ÇİZİMLİ SADECE BOYNACAK TUVALLERDİR KURS HOCASI NE ÖĞRETMİŞ BUNLARA