20 kursiyerin hünerleri sergilendi

Bayburt Gençlik Merkezi resim atölyesi kursiyerlerinin, yedi aylık çalışmalarının yer aldığı Yağlı Boya Resim Sergisi açıldı.

20 kursiyerin hünerleri sergilendi
Bayburt Postası - Bayburt Gençlik Merkezi resim atölyesi kursiyerlerinin, yedi aylık çalışmalarının yer aldığı Yağlı Boya Resim Sergisi açıldı.

Rabia Kadıoğlu Parkı'ndaki sergi açılışına Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adil Arslan, Gençlik Merkezi Resim Kursu Öğretmeni Aziz Aydın ile kursiyerler katıldı.


Resim Kursu Öğretmeni Aydın, sergide Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi'ndeki 20 kursiyerin yedi aylık çalışmasından oluşan 40 yağlı boya eserin sergilendiğini söyledi.

Kursiyerlerin yaklaşık iki aylık altyapı eğitimlerinin ardından 368 saatlik bir modül eğitimi ile kursa devam ettiklerini belirten Aydın, "Bu modülü tamamladıktan sonra kursiyerlerimiz çalışmaya devam etmek istedi. Bu çalışmanın ardından 40 yağlı boya eser ortaya çıktı. Bu öğrencilerimiz arasında ilk defa yağlı boya çalışanlar da var." dedi.

Aydın, öğrencilerinin disiplinli çalışmasıyla eserlerin ardı ardına oluştuğunu ifade ederek, "Öğrencilerimizin bu çalışmaları ilk olarak Gençlik Haftası'nda Ankara'da sergilendi. O serginin ardından ikinci sergimizi de Bayburt'ta açtık. Sergimizin üçüncüsü de Bayburt Halk Eğitim Merkezi ve Aydıntepe Halk Eğitim Merkezi'nde yapılacak. Bu sergilerde de eserlerin bir kısmı yine Bayburt'ta, bir kısmı ise Aydıntepe ilçemizde yine sanatseverlerin beğenisine sunulacak." diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Uğurlu ve diğer protokol üyeleri serginin açılış kurdelesini kesti. Sergiyi gezen katılımcılara Aydın, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.