'Köyümde Tiyatro Var' turnede

Bayburt Belediyesi Tiyatro Ekibi merkeze bağlı 16 köyde çocuk oyunlarıyla sahne alacak.

'Köyümde Tiyatro Var' turnede

Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi Tiyatro Ekibi merkeze bağlı 16 köyde çocuk oyunlarıyla sahne alacak. Bayburt Belediyesi’nin  Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında yürüttüğü 'Köyümde Tiyatro Var' projesi ile 16 köy ilköğretim okulunda sahne alarak çocuk oyunları sergileyecek. Oyunlarda çocuklara sağlık bilinci aşılanacak ve çeşitli hediyeler verilecek.

Daha önce Şair Zihni Kültür Merkezi’nde çocuk oyunlarıyla birkaç kez sahne alan Bayburt Belediyesi Tiyatro ekibi bu kez oyunlarını köylere taşıyor. Projeden yaralanacak 25 kişi için seçmeler yapıldı. Bayburt Belediyesi Sosyal Etkinlikler salonunda yapılan seçmelerde 95 kişi projede yer alabilmek için hünerlerini gösterdi. Proje Koordinatörü Bülent Erdaş, kırsal alanda yaşayan çocukların sosyal ihtiyaçlarına yönelik faaliyetlerin yetersizliğinden dolayı böyle bir proje hazırladıklarını söyledi.

Kırsal kesimde yaşayan çocukların tiyatro ve sinema gibi etkinliklere erişim imkanının kısıtlı olduğunu ve proje sayesinde bu eksikliğe dikkat çekmek istediklerini belirten Erdaş, “Kursiyerlere, 5 ay boyunca verilecek sahne eğitiminin ardından, yetişkinlere ve çocuklara ayrı ayrı olmak üzere iki oyun sahneleyeceğiz” dedi.

Bayburt merkez ve merkeze bağlı on altı köy ilköğretim okulunda sergilenecek çocuk oyunlarında çocuklara sağlık bilinci aşılanacak ve çeşitli hediyeler verilecek. Büyük yaş gruplarının ihmal edilmediği proje kapsamında yetişkinler için de üç oyun sergilenecek. Proje kapsamında hem Bayburt’un tanıtımına katkıda bulunması hem de kültürel iletişimi geliştirmesi için, İstanbul, Trabzon, Samsun, Gümüşhane gibi yakın çevre illeri de kapsayan turne programı düzenlenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.