Çocuklara özel bir gün

Bayburt Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel “Çocuk Şenliği’’ düzenlendi.

Çocuklara özel bir gün

Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel “Çocuk Şenliği’’ düzenlendi. Bülent Erdaş yönetimindeki Bayburt Belediyesi tiyatro ekibi tarafından birbirinden özel çocuk oyunlarının sahnelendiği şenlikte çocuklara çeşitli hediyeler de verildi.

Bugüne kadar bir çok çocuk oyunu sahneye koyan Bayburt Belediyesi Tiyatro Ekibi “Çocuk Şenliği”ne özel oyunları da yoğun ilgi nedeniyle 5 seans olarak sahneledi.

Gösterileri çocuklarla birlikte izleyen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, onlara bayram hediyesi olarak rüzgar gülü, kitap ve çeşitli hediyeler dağıttı. Çocuklara ayrılan bu özel şenliğe Belediye Başkanı Polat’ın yanı sıra Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Kalkın ve aileler katıldı.

Her seans başında çocuklara seslenen Belediye Başkanı Polat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ederek, “Sevmenin bir bedeli vardır. Her zaman söylediğim gibi ben sizleri gerçekten çok seviyorum.  Bu sevginin bedelini her bayramda, her programda sizleri eğlendirmek adına çeşitli etkinlikler düzenleyerek gösteriyoruz” dedi.

“Masal Parkı sizlere hediye ettim”

Konuşmasında Hz. Peygamberin, ‘Eğer birisini seviyorsanız ona sevdiğinizi söyleyiniz’ ve ‘Bir birinize hediye verin ki bir birinizi daha çok sevesiniz’ Hadis-i şeriflerini hatırlatan Başkan Polat, “Bende sizleri çok sevdiğim için Türkiye’de sadece Bayburt’ta olan Masal Parkı’nı yaparak sizlere hediye ettim. Bizim bir geçmişimiz, bir tarihimiz var. Bizim Hacivat Karagöz’ümüz, Nasrettin Hoca’mız, Keloğlan’ımız var. Bizim geçmişimizde çok önemli insanlarımız var. İstedik ki o Masal Parkı’nda gördüğünüz halk kahramanlarımızı yakından tanıyasınız. Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz. Sizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, geçmişinizi size ne kadar iyi tanıtabilirsek geleceğe o kadar ümitle bakmaya hak sahibi olabiliriz. Okullarımızın bizden isteklerini imkanlarımız dahilinde yerine getirmeye gayret ediyoruz. Siz ne isterseniz onları yapacağız. Tek isteğimiz kendinizi iyi yetiştirmenizdir” diye konuştu.

Belediye Başkanı Polat’ın konuşmasının ardından Bülent Erdaş yönetiminde belediye tiyatro ekibi, günler öncesinden hazırlıklarına başladıkları eğlenceli gösterilerini çocuklar için sergilediler.

Çocukların gelişimine katkı sağlamak ve onlara özgüven kazandırmak amacıyla onlarla birlikte oyunlarını sahneleyen tiyatro ekibi, onları ödüllendirmeyi de ihmal etmedi. Bütün seanslarda salonu dolduran çocuklara ailelerinin de eşlik etmesi gözlerden kaçmadı.

Tiyatro ekibi yönetmeni Bülent Erdaş’ın çocuklar arasında yarışma düzenlemesi renkli görüntülere sahne oldu. Bütün çocukların yarışmaya katılmak için sahneye çıkmak istemeleri ise tiyatro ekibine zor anlar yaşattı. Sahneye çıkmayı başaran çocukların eğlenceli yarışmaları ilginç görüntüler oluşturdu.

Bayburt Belediyesi’nin gelenek haline getirdiği ‘Çocuk Şenliği’ne katılmak üzere saatler öncesinden Şair Zihni Kültür Merkezi’ne aileleri ile birlikte gelen çocuklara gösteriler sonunda çeşitli hediyeler verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.