Çocuklar tiyatroya doydu

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, “La Fonten Orman Mahkemesi”nde adlı çocuk oyununu Bayburt’ta çocuklarla buluşturdu.

 Çocuklar tiyatroya doydu
Bayburt Postası - Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, “La Fonten Orman Mahkemesi”nde adlı çocuk oyununu Bayburt’ta çocuklarla buluşturdu. Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu ve Sadri Alışık Kültür Merkezi oyuncularının rol aldığı oyun, Bayburt Belediyesi’nin  ev sahipliğinde Şair Zihni Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Haftasonu 2 gün boyunca 4 seans halinde sahnelenen ve ilkokul öğrencileri tarafından ilgiyle takip edilen  oyunu Bayburt Belediye Mete Memiş de çocuklarla birlikte izledi.

Başkan Memiş, çocuklara yönelik yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki günlerde çocuk oyunları ile sizleri daha çok buluşturacağız. Bana dua edin, hem yapacağımız hizmetlerle Bayburt’umuzu güzelleştirelim, hem de sizleri böylesine eğlenceli oyunlarla buluşturmaya devam edelim” dedi.

Haftasonu 2 gün boyunca dolu dolu eğlenci dakikalar geçiren çocuklara seans sonlarında boyama kitabı ve oyuncak dağıtıldı. 

Çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi

Bosch Ev Aletleri, doğa dostu teknolojilerle çevreyi ve doğal kaynakları korurken, aynı zamanda tiyatronun eğlendirirken öğreten gücünden yararlanarak gelecek nesilleri bilinçlendirip, geleceği korumaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Sahnelere ilk kez 2008 yılında "Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu" ile merhaba diyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, bugüne kadar yaklaşık 94 bin çocuğa ulaştı. Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Türk Çocuk Edebiyatı'nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural'ın kaleme aldığı oyun, 2010 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlandı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.