Anadolu Ateşi, Çinlileri ısıttı

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun Çin’in başkenti Pekin’de gösterisi, Çinlileri coştururken, izleyicilerden tam not aldı.Dünyanın en büyük dans topluluğu olarak bilinen Anadolu Ateşi’nin kalabalık dansçılarla, Tiananmen Meydanı’nda...

Anadolu Ateşi, Çinlileri ısıttı

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun Çin’in başkenti Pekin’de gösterisi, Çinlileri coştururken, izleyicilerden tam not aldı.

Dünyanın en büyük dans topluluğu olarak bilinen Anadolu Ateşi’nin kalabalık dansçılarla, Tiananmen Meydanı’nda yer alan ve Çin meclisi olarak bilinen Büyük Halk Toplantı Sarayı’nda dün akşam gerçekleştirdiği gösteriye ilgi, yeni yıl tatilinin de etkisiyle büyüktü. Binlerce kişi, özellikle gösterinin sonlarına doğru coştu. Sema gösterisi, Ege yöresine ait oyunlar ile oryantal dasın yer aldığı gösteride özellikle darbuka performansı ve Kafkas oyunları büyük alkış aldı. Salonu dolduran Çinliler darbuka ile tempo tuttu. Gösterinin sonunda dansçılar, dostluğu ifade ve arka plana yansıtılan Türk ve Çin bayrağı önünde seyircileri selamladı.

Gösterinin sonuna doğru oğluyla ayakta dans edip, alkış tutan Li Yünquan, Cihan'a yaptığı açıklamada geçen yıl da izlediği Anadolu Ateşi'ni yine çok beğendiğini belirtti. Performansı "çok mükemmel" bulduğunu ifade eden Li, gösteriye10 üzerinden 10 puan verdi. Li’nin yanında alkış tutan ve Guan Wen isimli kadın da Anadolu Ateşi'ne tam puan verdi. Alkışlarla tempo tutan Zhang isimli yaşlı adam gösteriyi çok beğendiğini söyledi.

İlk kez Türk dans gösterisini izlediğini aktaran Zhu adlı kadın "100 üzerinden 100 puan" dedi. Gösteriyw yeğeniyle gelen Shun Zhonghui adlı öğretmenn ise en çok erkek dansçıların hızlı hareketlerini beğendiğini ifade etti.

Temel konsepti "medeniyetler buluşması" olan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun bir ay sürecek Çin turnesi ülkenin kuzeybatısındaki Lanzhou kentinde 20 -21 Aralık'ta başlamıştı.

Topluluk, 19 Ocak 2014'e kadar devam edecek büyük Çin turnesinde 12 farklı şehirde 17 gösteri yapacak. Pekin’in ardından gösteri yapılacak şehirler arasında Jinan, Xiamen, Ningbo, Nanjing ve Şanghay da bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.