5 ayda tiyatro sertifikası!

Bayburt Belediyesi tarafından SODES kapsamında yürütülen ‘’Köyümde Tiyatro Var’’ kursunu başarıyla bitiren 20 kursiyere sertifika verildi...

5 ayda tiyatro sertifikası!

Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi tarafından SODES kapsamında yürütülen "Köyümde Tiyatro Var" kursunu başarıyla bitiren 20 kursiyere sertifika verildi. 5 ay boyunca devam eden projede 16 köy okulunda sahne alan 20 kursiyerin sertifikaları Belediye Başkanı Hacı Ali Polat tarafından başkanlık makamında teslim edildi.

Kursiyerleri tebrik eden Başkan Polat, Bülent Erdaş yönetimindeki Bayburt Belediyesi Tiyatro Ekibinin sosyal etkinlikler konusunda Bayburt'a sağladığı katkılardan bahsederek, Bayburt’un Türkiye’de bu alanda 8’inci sırada yer aldığını söyledi. Başkan Polat, “Başarılarınızın artarak devam etmesini temenni ediyorum. Daha nice nice yeni yeni oyunlarda buluşmayı temenni ediyorum. Belediyemizin düzenlediği organizasyonlarla Bayburt, kültür sanatta Türkiye’de 8. Sırada yer alıyor. Bayburt’ta sosyal etkinlikler daha da artıyor. Tenis kortumuz bile var, amfi tiyatromuz bile var. Artık olmayan bir şeyimiz yok. Ben şu felsefeyle hareket ediyorum; dışarıda var olan hiçbir şeyi Bayburt’ta yok demesinler” dedi.

Belediye tiyatro ekibi tarafından zaman zaman organize edilen “Çocuk Şenliği” programlarına ve en son sergilenen Hacivat - Karagöz tiyatro oyununun çocuklar ve aileleri tarafından büyük ilgi gördüğünü kaydeden Belediye Başkanı Polat, “Bayburt Belediyesi’nin tiyatro ekibi yaparsa güzel yapar, yaparsa gitmeye değer imajı bu toplumda oluştu. Ne oynarsanız oynayın artık bundan sonra bu imajı devam ettirin. Biz buna marka diyoruz. O markayı oluşturmak gerçekten çok önemli. Bülent Erdaş yönetimindeki belediyemiz tiyatro ekibi sayesinde bu marka oluştu. Bayburt’ta da inşallah böyle devam eder. Ben sizin sayenizde şunu yakaladım; Hangi mahalleye gitsem, hangi okul bahçesinden geçsem çocuklar bu sergilediğiniz gösteriler sayesinde bana teşekkür ediyorlar ve devamını bekliyorlar” diye konuştu.

Sırada “Tiyatro Hasadı” var

Öte yandan ‘’Köyümde Tiyatro Var’’ projesine nokta koyan Bayburt Belediyesi’nin SODES kapsamında yürüteceği “Tiyatro Hasadı” projesi için kursiyer müracaatlarına başladı. Bayburt Belediyesi Tiyatro Ekibi Yönetmeni Bülent Erdaş, Kasım ayının 15’ine kadar ön kayıtların yapılacağını belirttiği “Tiyatro Hasadı” projesine şuana kadar 80 civarı başvuru olduğunu söyledi.

15 kursiyerin faydalanabileceği “Tiyatro Hasadı” projesi için Kasım ayı içerisinde elemeler yapılacağını söyleyen Erdaş, yeni proje de 5 aylık bir eğitim süresi olduğunu dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.