16. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali

Trabzon'da 16'ncısı düzenlenecek "Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali"nde 10 ülke ve 8 yerli grubun tiyatro topluluğu, tiyatroseverlerle buluşacak.

16. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali
Trabzon'da 16'ncısı düzenlenecek "Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali"nde 10 ülke ve 8 yerli grubun tiyatro topluluğu, tiyatroseverlerle buluşacak. 

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce, Trabzon Devlet Tiyatrosu organizasyonunda 2 ila 15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek festivalde, yerli ve yabancı tiyatro toplulukları sahne alacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün, yaptığı açıklamada, Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali için hazırlıkların başladığını söyledi.

Festivale ilk yıllar sadece Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin katıldığını ifade eden Görgün, "Festivalin başladığı ilk yıldan itibaren Moldova, Gürcistan, Bulgaristan, Romanya, Rusya ve Ukrayna'dan gelen tiyatro gruplarıyla Trabzon'un kültür sanat beşiği olmasına önemli ölçüde katkı sağlanmıştı. Trabzon Devlet Tiyatrosu artık sadece Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin değil tüm medeniyetlerin kültür, sanat ve oyunculuklarını Trabzon'a taşıyor" diye konuştu.

Görgün, festivale 10 ülke ve 8 yerli grubun katılacağını belirterek, Hollanda'dan Nilgün Yerli'nin de İstanbul Zorlu Center'daki gösterisinden sonra festivale "Yerli Yersiz" kabare oyunuyla katılacağını kaydetti.

İlk festival yapılırken bugün bu noktalara gelineceğinin düşünülmediğini, bu nedenle bir defaya mahsus yapıldığını anlatan Görgün, "Bugün 16'ncı festivale hazırlanıyoruz. Amacımız elbette sanata hizmet ama öncelikli vazife olarak gördüğümüz konulardan biri de tiyatroyu severken Trabzon'u tanıtmak. Bu konuda da başarılı olduğumuzu ve her festivalle bir üst eşiğe yaklaştığımızı gözlemliyoruz. Bize gelen tepkiler hep olumlu. Bu durum da bizleri mutlu ediyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.